Duurzame keukens

Duurzame keukens worden steeds belangrijker omdat duurzaamheid simpelweg een steeds grote rol speelt bij de keuze die consumenten en bedrijven maken. Waterink Keukenmakerij houdt in de productie en de levering van keukens altijd het duurzaamheidsbelang in het oog.

Wat zijn duurzame keukens?

De afgelopen jaren zijn er steeds meer toepassingen gevonden om te komen tot een duurzame keuken. Van oorsprong was duurzaamheid een synoniem voor degelijkheid of een lange levensduur. Maar tegenwoordig gaat duurzaamheid vooral over het effect van materiaal en werkwijze op het milieu en het leven op deze wereld.

Kort gezegd kun je duurzaamheid opsplitsen in:

 • het gebruik van duurzame materialen
 • vormen van vervoer waarbij zo min mogelijk schade berokkend wordt aan het milieu
 • duurzame verwerking van restafval

Waarom duurzame keukens?

Met een duurzame keuken draag je een steentje bij aan het milieu en je kiest en het is een verantwoorde keuze van het leven op deze aarde.

FSC hout

Waterink Keukenmakerij investeert in duurzaam FSC Hout. FSC staat voor Forest Stewardship Counci, dit is een instantie die controleert of de grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen waarin aandacht is voor de mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos. Hout producten die afkomstig zijn uit een FSC gecertificeerd bos, zijn herkenbaar aan het FSC – label. Wanneer de materialen via FSC gecertificeerde leveranciers binnen komen, weet je zeker dat je keuken ‘groen’ is.

Duurzame keukens

Wij kiezen bewust voor duurzame keukens. Voor de productie van onze keukens is 37% minder hout nodig. Hierdoor besparen wij bossen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van snelgroeiend mais en andere éénjarige planten. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van onze keukenmaterialen.

Bijkomend voordeel is dat door het gebruik van snelgroeiend mais er 30% gewicht wordt bespaard op de keukenmaterialen. Je kunt je voorstellen dat dit de verwerking en het transport makkelijker maakt.

Greenline: duurzame keukens

Groene apparatuur

In een duurzame keuken is het uitgangspunt dat je zo min mogelijk energie 'verspild' aan het gebruik van apparatuur. Om de energiezuinigheid te duiden zijn er energielabels in het leven geroepen die aangeven hoe energiezuinig een apparaat is.

Ben je van plan om keukenapparatuur te kopen dan is het raadzaam te letten op het energielabel. Simpel gezegd zijn er vier categorieen:

 • A+
 • A++
 • A+++
 • A+++

Hiervoor geldt dat A+ het minst energiezuinig is en A+++ het meest energiezuinig.

In het adviesgesprek wat wij met onze klanten voeren stippen wij de energiezuinigheid van apparaten aan. Wij vinden het namelijk belangrijk om je te wijzen op de mogelijkheden die er zijn en zo ook onze bijdrage te leveren aan een 'groenere' wereld.

Lees ook: energie en geld besparen in een energiezuinige keuken

Energielabel keukenapparatuur

LED Verlichting: bespaar op energiekosten

Je kunt bijdragen aan duurzaamheid door te kiezen voor de juiste verlichting. Met de hedendaagse LED Verlichting bespaar je energie ten opzichte van de 'standaard' verlichting. Deze besparing van energie betekent een duurzame insteek.

Wanneer je een keuken bij ons koopt zullen wij je altijd adviseren over de diverse mogelijkheden die er zijn qua verlichting. Samen stellen we een zogenaamd verlichtingsplan op.

Voordelen LED Lampen

 • LED lampen zijn energiezuiniger
 • LED lampen zijn makkelijker in te bouwen omdat ze niet warm worden
 • Gaan niet snel kapot. Gemiddeld gaan ze 5000 lichturen mee

Lees meer: LED Verlichting in de keuken

Duurzame keukens

Waterink Keukenmakerij

Bij Waterink Keukenmakerij kun je terecht voor

Handgemaakte keukens


In onze eigen werkplaats maken wij handgemaakte keukens. Wij leveren ouderwets vakmanschap. Dit betekent dat je een keuken krijgt die helemaal op maat gemaakt is voor jou.

Lees meer: Handgemaakte keukens

Standaard keukens


Onder de naam JEPP Keukens bieden wij standaardkeukens aan in alle mogelijke vormen en maten. In onze showroom kun je eenvoudig inspiratie opdoen voor jouw keuken.

Lees meer: Standaardkeukens

Keukenrenovatie


Je bestaande keuken compleet laten opknappen? Keukenrenovatie is een uitstekende oplossing om problemen in de keuken op te lossen of de keuken een nieuwe uitstraling te geven.

Lees meer: Keukenrenovatie

 

Contact

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel over duurzame keukens? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Contact Waterink Keukenmakerij en JEPP Keukens

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

 • service Service met een lach
 • kwaliteit Altijd kwaliteit
 • prijs Eerlijke prijs
 • detail Oog voor detail
 • vakmanschap Vakmanschap
 • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | website optimalisatie dotsolutions