Ergonomie keuken

Werken aan een te laag keukenblok kan leiden tot schouder, nek- en rugklachten. Lange mensen kunnen hinder ondervinden van een ‘standaard te laag’ keukenblok. Het is ook mogelijk om een hoge keuken te plaatsen in jouw huis of bedrijfskantine.

Te lage keuken

Een klant wilde een nieuwe keuken kopen en kwam bij Waterink Keukenmakerij terecht. Nadat hij zijn wensen kenbaar had gemaakt zijn wij een analyse van de situatie gaan maken. Wij bekeken zijn huidige keuken. Hier viel het ons op dat de betreffende klant te lang was om nog prettig te kunnen werken in zijn keuken. Hij stond voorovergebogen bij zijn aanrecht. Nadat wij hem hier op hebben gewezen bleek dat de klant niet wist dat er ook hogere keukens geplaatst konden worden.

Ergonomie van de keuken

Bij het plaatsen van het werkblad in de keuken nemen wij de lengte van de klant in ogenschouw. Op het moment dat je bij ons in de showroom bent bepalen wij de juiste hoogte van jouw keukenblad. De juiste hoogte is vaak de heuphoogte. Dit geeft een goede gemiddelde weergave.

Een andere manier om de goede hoogte te bepalen is om jouw arm op 90 graden te houden. Vijftien centimeter onder jouw arm begint dan het aanrechtblad. Dit is een ideale hoogte om zowel afwas- als kookwerkzaamheden uit te voeren.

Meerdere gezinsleden

In een gezinssituatie zal er voor de hoogte van het aanrechtblad en de keuken voor de gulden middenweg gekozen moeten worden. Iedereen moet immers op een enigszins prettige manier bij het aanrecht kunnen.

Keuken verhogen

Wanneer je niet de hele keuken wilt vervangen maar toch een oplossing wilt voor een te lage keuken dan biedt keukenrenovatie een uitkomst. Waterink Keukenmakerij kan jouw keuken verhogen zodat je alsnog prettig aan het werk kunt.


Inspiratie opdoen
 

Wij nodigen je van harte uit voor een bezoek aan onze showroom. Onder het genot van een kop koffie of thee bespreken wij jouw ideale keuken.
Neem direct contact op

 

Verwante informatie

Diensten

Contact

Wil je meer weten over een nieuwe keuken neem dan contact op met Waterink Keukenmakerij.

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

  • service Service met een lach
  • kwaliteit Altijd kwaliteit
  • prijs Eerlijke prijs
  • detail Oog voor detail
  • vakmanschap Vakmanschap
  • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | web applicaties dotsolutions