Zijn keukens in Duitsland goedkoper?

Vaak wordt gesteld dat keukens kopen in Duitsland goedkoper is dan in Nederland. Zijn keukens in Duitsland inderdaad goedkoper?

Waar betaalt je voor?

Bij aankoop van een keuken betaal je uiteraard de ‘fysieke’ keuken. Dat wil zeggen de apparatuur, kasten, laden, achterwand en alles wat bij de keuken hoort. Maar er is meer … Want wie plaatst de keuken als je deze gekocht hebt? Moet je hier ook extra voor betalen? Wat als er iets in de keuken kapot gaat? Zit dit bij de prijs in.

Keukens in Duitsland?

Keukens in Duitsland lijken goedkoper. Toch zijn Duitse keukens niet altijd goedkoper. Op het oog lijken de Duitse prijzen erg verleidelijk. Wij zetten voor je uiteen waarom een Duitse keuken onderaan de streep niet goedkoper blijkt te zijn dan een Nederlandse keuken.

Op weg naar Duitsland

In de praktijk zien wij mensen die een keuken zoeken zich eerst oriënteren bij Nederlandse keukenzaken. Vervolgens gaan ze naar Duitsland en besluiten daar een keuken te kopen (omdat het te veel tijd kost om constant heen en weer te rijden). Vaak zijn ze zich niet bewust van de nadelen die hier aan kleven.

Aansluiten niet mogelijk

Als je een keuken in Duitsland dan mag het Duitse bedrijf de keuken niet komen aansluiten in Nederland. Monteurs uit Duitsland hebben geen vergunning om in Nederland apparatuur aan te sluiten. Hier ontstaan dus extra kosten omdat er een bedrijf uit Nederland geregeld moet worden om de aansluiting te organiseren. Dit geldt overigens vice versa. Ook Waterink Keukenmakerij plaatste eens keukens in Duitsland. Hierin krijgen wij te maken met beperkingen waarmee wij in Nederland niet te maken krijgen. Al deze extra uren en handelingen kosten geld. Geld wat aan het einde van de rit ook op tafel dient te komen.

Een Nederlandse keuken kopen

Wanneer je een keuken koopt bij Waterink Keukenmakerij betaalt je wellicht meer voor de keuken maar dan bent je gegarandeerd van:

  • Levering en montage van de keuken. Wij leveren de keuken volledig gebruiksklaar
  • Aanmelding van apparatuur zodat ook de garantie goed geregeld is

De conclusie

Wij adviseren iedereen die een keuken doet om goed onderzoek te doen naar prijs en kwaliteit. En zeker wanneer je Duitse keukens meeneemt in de overweging is dit essentieel. U kunt laten doorberekenen op welke kosten je in totaal uitkomt. Neem ook de juridische aspecten van het verhaal mee in jouw overweging.

 

Inspiratie opdoen
 

Wij nodigen je van harte uit voor een bezoek aan onze showroom. Onder het genot van een kop koffie of thee bespreken wij jouw ideale keuken.
Adresgegevens showroom

 

Gerelateerde artikelen

Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

  • service Service met een lach
  • kwaliteit Altijd kwaliteit
  • prijs Eerlijke prijs
  • detail Oog voor detail
  • vakmanschap Vakmanschap
  • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | website optimalisatie dotsolutions