Afzuigkap in de keuken

Voordat je de keuze maakt voor een afzuigkap in jouw nieuwe keuken is het zaak goede informatie te verzamelen over de mogelijkheden die er zijn. Ook dienen er een aantal voorwaarden in ogenschouw genomen te worden bij de plaatsing. Waterink Keukenmakerij plaatst en monteert jouw keuken.

Soorten afzuigkappen

Er zijn diverse soorten afzuigkappen op de markt. Wij onderscheiden voor jou:

Het is mogelijk om een afzuigkap weg te werken in keukenkasten die boven het werkblad hangen. Dit heeft als grote voordeel dat de afzuigkap weinig ruimte inneemt.

Afzuigkap of wasemkap in de keuken

Een motorloze afzuigkap?

Er bestaan afzuigkappen met en zonder motor. Een motorloze afzuigkap wordt voornamelijk gebruikt in situaties waarbij het afzuigsysteem centraal is geregeld. Dit is vaak het geval in flats of appartementen. Afzuigkappen kunnen in dit geval het afzuigsysteem ontregelen. Wanneer dit wel mag dient er een koolstoffilter toegevoegd te worden. Afzuigkappen met motor kunt je zelf besturen. De afzuigkracht regelt je met toetsen. Je ziet dat de voorwaarden afhankelijk zijn van jouw unieke situatie. Wij nodigen je dan ook van harte uit voor een kopje koffie in onze showroom.

De afzuigcapaciteit

De afzuigcapaciteit van de wasemkap dient dusdanig te zijn dat geuren uit de keuken verdwijnen en het vochtvrij blijft. Des te hoger de capaciteit des te vocht- en geurvrijer de keuken blijft. Dit hangt ook af van de grootte van de keuken. Een kleine keuken vraagt om minder capaciteit dan een grote keuken.

Motorloze afzuigkap

Tips en advies omtrent de afzuigkap

Herken jij een van de volgende problemen met je afzuigkap?

Geluidsniveau

Een werkende afzuigkap kan behoorlijk wat geluid produceren. Wanneer je dit als storend ervaart is het zaak om dit mee te nemen in jouw wensen. Apparaten die minder dan 50 decibel produceren zijn aan te raden.

Filters

Afzuigkappen hebben filters die periodiek schoongemaakt dienen te worden. Deze kunnen vaak eenvoudig schoongemaakt worden met een sopje. Ook kunnen ze in de vaatwasser een programma meedraaien.

Om deze redenen kies je voor ons

Waterink Keukenmakerij onderscheidt zich door een snelle, nette en volledige aflevering van het project. Dit kenmerkt zich in een aantal uitgangspunten:

 

Neem direct contact op

 

 

Veel gelezen artikelen

Diensten

Contact

Heb je vragen, neem contact met ons op.

Waterink Keukenmakerij | Handelsstraat 3a | 7772 TS Hardenberg | Tel: 0523 216 992 | info@waterinkkeukens.nl | Algemene voorwaarden | Retourprocedure | sitemap | contact | privacy website hosting dotsolutions