Kookplaat Afzuiging van Bora

Het Bora Afzuigsysteem is een van de nieuwste en revolutionaire systemen voor in de keuken. Waterink Keukenmakerij is officieel leverancier van de Bora afzuigsystemen.

Een omwenteling in de afzuigsystemen van keukens

Iedereen kent de traditionele afzuigkappen die zich boven het kookveld bevinden. Vaak zijn deze afzuigkappen niet bepaald een lust voor oog. Daarnaast kunnen de oudere afzuigkappen soms veel geluid produceren. Zeven jaar geleden vroeg ontwerper Willi Bruckbauer het patent aan voor zijn kookveldafzuigsysteem met de naam Bora. Deze methode om dampen af te zuigen is revolutionair. Het nieuwe afzuigsysteem bevindt zich in het kookveld tussen de kookplaten, precies daar waar de dampen ontstaan.

Bora: afzuigsysteem keuken

De werking van een Bora-afzuiging

De Bora-afzuiging zuigt dampen naar beneden af met een snelheid van vier meter per seconde. Kookwasem stijgt op met een snelheid van slechts één meter per seconde. De Bora-afzuiging geeft deze dampen niet eens de kans om zich te verspreiden! De afzuiging gebeurt ongeveer op het niveau waar de dampen ontstaan. Dit nieuwe revolutionaire systeem biedt talrijke voordelen.

Lees meer: keukeninrichting

Groot afzuigrendement

Ten opzichte van de klassieke afzuigkap boven het kookveld, biedt een kookveldafzuigsysteem een veel groter afzuigrendement. De klassieke afzuigkappen krijgen niet alle dampen weg. Kookveldafzuiging is echter zodanig ontworpen dat de dampen onmiddellijk worden verwijderd op de plaats waar ze worden gevormd. Een cleanrate van 100% op hoofdhoogte is daarvan het bewijs. Met een Bora-systeem kun je dus koken zoals in de frisse lucht. Vetdeeltjes en geuren krijgen niet de kans om zich te verspreiden in je keuken. De vrijgekomen vetdeeltjes worden opgevangen in een vetfilter. Deze kunnen zich niet meer afzetten op het plafond of de wanden van je keuken.

Bora afzuigsystemen voor in de keuken

Een beter gebruik van je keukenruimte

Voortaan heb je geen storende afzuigkap meer die in de weg hangt. Met het Bora-systeem krijg je een onbelemmerd zicht op je kookpotten en -pannen zonder je voorover te buigen. Je beschikt bovendien over veel meer vrijheid in het ontwerp van je keuken. Je hoeft immers geen rekening meer te houden met de ruimte voor de afzuigkap. De kookplaten kun je op eender welke plaats inbouwen, bijvoorbeeld vlak onder een raam of onder een schuin dak. De afzuiging neemt vrijwel geen plaats meer in beslag. De vrijgekomen ruimte kun je gebruiken voor bijkomende keukenkasten.

Inrichting keuken: Bora afzuigsysteem

Onderhoudsvriendelijk

De kookveldafzuiging van Bora is heel onderhoudsvriendelijk. Om het systeem schoon te maken, volstaat het om drie beweegbare onderdelen te demonteren. Deze kun je heel eenvoudig in de afwasmachine reinigen.

Bora afzuigsysteem en jouw keukenontwerp

Waterink Keukenmakerij is gespecialiseerd in het vakkundige ontwerp en plaatsing van jouw keuken. Wanneer je een keuken wilt kopen kun je terecht in onze showroom. Onder het genot van een bak koffie of thee gaan wij samen jouw ideale keuken ontwerpen. Hierbij nemen we alle mogelijke elementen mee (zoals het Bora afzuigsysteem).

Je kunt bij ons terecht voor:

Je kunt bij ons terecht voor de volgende diensten:

Standaardkeukens

Standaard keukens

>> Standaard keukens

Keukenrenovatie

Keukenrenovatie

>> Keukenrenovatie

Webshop

Webshop keuken

>> Webshop

Contact

Heb je nog vragen? Stel ze gerust en neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

  • service Service met een lach
  • kwaliteit Altijd kwaliteit
  • prijs Eerlijke prijs
  • detail Oog voor detail
  • vakmanschap Vakmanschap
  • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | ontwerp dotsolutions