Keramisch kookplaat

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken dient je te kiezen welk soort kookplaat je in de keuken wilt hebben. Wij zetten de voor- en nadelen van het koken op een keramische kookplaat voor je op een rij.

Hoe werkt keramisch koken

Wanneer je keramisch kookt wordt de pan verwarmt door een warme keramische plaat. Deze keramische plaat wordt verwarmd door metalen spiralen die door middel van elektriciteit verwarmd worden.

Goede pannen

Goede, vlakke, gladde pannen zijn essentieel om goed te koken op een keramische kookplaat. Wanneer een pan al eerder op een gasfornuis is gebruikt kan deze zijn vervormd door de gasvlam. Doordat de gasvlam niet overal een gelijke temperatuur heeft. Deze pan is niet meer bruikbaar op de keramische kookplaat. Wanneer de bodem van de pan niet egaal is dan verloopt de warmtegeleiding niet optimaal en gaat er energie verloren.

keramische kookplaat


Verlies van energie

Er is vaak ook sprake van verlies van energie na het koken. Dit komt doordat de keramische kookplaat lang warm blijft nadat de pan van de plaat is gehaald.

Veiligheid

Koken op een keramische kookplaat heeft als nadeel dat de kookplaat warm blijft. Hier kan men zich flink aan branden. Toch is het doorgaans veiliger dan koken op gas. Simpelweg omdat de vlam niet in de pan kan slaan.

Schoonmaken

Een keramische kookplaat kan makkelijk schoongemaakt worden. In tegenstelling tot het gasfornuis, wat allerlei oneffenheden, bevat is een keramische kookplaat egaal en glad.

Koken met een keramische kookplaat

Bij een keramische kookplaat geldt dat het vrij lang duurt voordat de plaat warm is. Aan de andere kant is het ook zo dat een keramische kookplaat lang warm blijft. Stel dat je vlees aan het bakken bent. Het vlees is gaar. Maar je laat de pan nog even op de plaat staan. Gegarandeerd dat jouw vlees aanbrandt. Dit omdat de kookplaat lang warm blijft.

Waarom een keramische kookplaat?

Wij zien in de praktijk vaak dat klanten kiezen voor een keramische kookplaat omdat zij hier aan gewend zijn. Vaak is de schakeling van keramisch naar inductie vrij groot. Klanten die een inductie kookplaat gewend bent en overstappen naar een keramische kookplaat moeten doorgaans wennen aan de lange warme tijd van de keramische kookplaat.

Koken op een inductie kookplaat

Op een inductiekookplaat verandert het verschil in temperatuur vlotter. Wanneer je de plaat uitzet koelt de plaat gauw af. Bij een inductiepan is ook alleen de ruimte onder de pan warm. Dit heeft als grote voordeel dat koken op een inductie kookplaat een zuinige vorm van koken is.

Problemen met jouw kookplaat?

 

Neem direct contact op

 

 

Veel gelezen artikelen

Diensten

Contact

Heb je vragen, neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

  • service Service met een lach
  • kwaliteit Altijd kwaliteit
  • prijs Eerlijke prijs
  • detail Oog voor detail
  • vakmanschap Vakmanschap
  • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | zoekmachine marketing dotsolutions