Keukenkasten vervangen

Wil je jouw keukenkasten laten vervangen dan ben je bij Waterink Keukens aan het juiste adres. Wij kunnen je complete kasten en fronten vervangen maar ook de keuken overspuiten in de kleur die jij wenst.

Redenen om keukenkasten te vervangen

Keukenkasten zijn ontzettend bepalend voor een keuken. Naast de praktische waarde van keukenkasten, beslaan ze ook een boel ruimte in de keuken en geven ze de keuken een aangezicht door hun uiterlijk, kleur en toestand. Het is dus belangrijk te beseffen dat het zaak is om de kasten in goede staat te houden. Dit verbetert het uiterlijk, de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk en het is op de lange termijn ook nog een kostenbesparend. Er zijn een aantal redenen om keukenkasten te vervangen;

Brandschade

In de keuken wordt veel gewerkt met voeding en daar komt soms ook hitte bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan hete pannen die nadien weer in de keukenkast belanden. Er zijn tal van scenario’s te bedenken waardoor een keukenkastje brandschade kan oplopen. Meestal uit brandschade zich in donkere vlekken. Soms laat er zelfs materiaal los of verbrandt het letterlijk. Renovatie is vaak een optie bij lichte schade, maar in geval van brandschade is vervanging vaak de meest interessante optie.

Ga door naar: brandschade in keuken

Waterschade

Naast hitte wordt er in een keuken ook veel gewerkt met water. Water is handig, maar heeft ook de vervelende eigenschap dat het overal gaat waar het niet hoort te komen. Denk bijvoorbeeld aan smalle kieren en naden achter of naast het aanrechtblad. Doordat deze gebieden niet/nauwelijks droog gemaakt worden, hoopt het zich op en ontstaan er vochtige plekken. Het ene soort materiaal is overigens gevoeliger voor het vasthouden van vocht dan het andere materiaal. Nadat het vocht zich heeft opgehoopt kan zich dat uiten in lelijke plekken, verrottingsprocessen of schimmelvorming. Als het hout in verre staat van ontbinding is, is het essentieel de kasten zo spoedig mogelijk te vervangen. Het ziet er niet mooi uit, maar bovendien is het niet hygienisch, iets dat een keuken toch ten allen tijde zou moeten zijn.

Ga door naar: waterschade in de keuken

Bobbelend folie

Sommige keukenkasten zijn bedekt met folie. De redenen hiervoor kunnen behoorlijk uiteen liggen. Soms heeft het een praktische invalshoek en is het bedoeld om de kasten beter te beschermen. Soms is het bedoeld om de keukenkasten een ander uiterlijk te geven. Hoe het ook zij, als het gaat bobbelen is dit vaak een teken van veroudering. Het kan ook zo zijn dat er vocht onder het folie zit.

Ga door naar: keukenfolie bobbelt of laat los

Loslatende keukenfolie deuren en kasten

Lelijke keukendeurtjes

Puur voor het uiterlijk kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de keukenkasten (gedeeltelijk) te vervangen. Bij een gedeeltelijke vervanging kun je er ook voor kiezen alleen het front te vervangen. We vinden immers niet allemaal hetzelfde mooi.

Andere kleur

Dit kan uiteraard een reden zijn om je keukenkasten te vervangen. Je kunt er ook voor kiezen de kasten over te spuiten en eventueel te renoveren.

Ga naar door: andere kleur voor jouw keuken?

Gedeeltelijke renovatie mogelijk?

In het geval van keukenkasten is het bij gedeeltelijke renovatie van belang om in de gaten te houden dat er mogelijk kleurverschil kan optreden. Bij gedeeltelijke renovatie kan er kleurverschil ontstaan omdat oudere kasten meer verkleurd kunnen zijn dan anderen. Ook bij het overspuiten van keukenkasten is het mogelijk dat er kleurverschil ontstaat. Het is dan ook beter om alle kasten over te spuiten, ook wanneer dit bij sommige kastjes niet hoognodig lijkt.

Ga door naar: keuken overspuiten

Passende keukendeurtjes

Losse keukendeurtjes kopen kan prima, het is een snelle en efficiënte manier om de keuken weer compleet te maken. Nadeel is wel dat het moeilijk is om exact dezelfde deurtjes te krijgen, waardoor je dus direct allemaal nieuwe deurtjes moet aanschaffen. Het is dan ook aan te raden om alle kastjes in dat geval alsnog te bewerken, dit is doorgaans een goedkopere oplossing dan het opnieuw aanschaffen van de deurtjes. Voor de doe-het-zelver is het natuurlijk ook een optie om zelf wat deurtjes te maken, voor een personal touch.

Gerelateerde informatie:

 

Waterink Keukens Hardenberg

Advies m.b.t. jouw keukens

>> Keukenvraagbaak

 

Waterink Keukens Hardenberg

Inspiratie opdoen?

>> Inspiratie keukens

 

 

Waterink Keukens Hardenberg

Webshop vol keukenaccessoires?

>> Webshop

 

 

 

Zet nu de eerste stap

Waterink keukens helpt je graag bij het op maat maken van jouw keuken. Wij maken de keuken volledig op maat zoals dat het beste past bij jouw wensen en behoeften. Vanzelfsprekend kunt je er dan zelf voor kiezen op welke manier je jouw keuken wilt inrichten? Zet nu de eerste stap en vraag vrijblijvend informatie aan.

 

 

Neem direct contact op

 

 

 

Diensten Waterink Keukens

Je kunt bij ons terecht voor de volgende diensten

 

Standaardkeukens

Standaard keukens

>> Standaard keukens

Keukenrenovatie

Keukenrenovatie

>> Keukenrenovatie

Webshop

Webshop keuken

>> Webshop

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

  • service Service met een lach
  • kwaliteit Altijd kwaliteit
  • prijs Eerlijke prijs
  • detail Oog voor detail
  • vakmanschap Vakmanschap
  • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | zoekmachine marketing dotsolutions