Koop uw nieuwe keuken in 5 stappen

Koop nieuwe keuken in 5 stappen

Droomhuis gevonden, maar kan de keuken wel een make-over gebruiken? Een nieuwe keuken uitzoeken betekent een hoop onderzoek doen en heel veel keuzes maken. Wordt het een hele nieuwe keuken, of krijgt de oude keuken een flinke opknapbeurt? En waar moet u eigenlijk allemaal aan denken bij het uitzoeken van een nieuwe keuken? Met deze tips koopt u in vijf stappen uw nieuwe keuken. 

1. Een hele nieuwe keuken of restylen?

De allereerste grote vraag: een hele nieuwe keuken of de oude keuken opknappen? Het voordeel van een hele nieuwe keuken uitzoeken is dat u nog alle kanten op kunt: u kunt de keuken precies naar uw wensen (laten) maken. Minder toereikend budget? Dan kan een opknapbeurt van de oude keuken ook een goede optie zijn. Met een paar nieuwe elementen krijgt de keuken al een hele nieuwe uitstraling en bespaart u op de kosten van een nieuwe keuken. Zo hebt u met een minimale verbouwing tóch de voordelen van een nieuwe look en nieuwe apparaten. Bepaal daarom altijd eerst uw budget en wensen om te ontdekken wat het beste bij uw situatie past.

2. Hoeveel ruimte heeft u?

Tip 2 bij het kopen van een nieuwe keuken: meten. Door te meten wordt duidelijk hoe groot de kasten en apparaten in de keuken mogen zijn. Ruime keukens zijn bijvoorbeeld perfect voor het plaatsen van een kookeiland. Kleine keuken, maar grootse plannen? Een paar slimme oplossingen kunnen er al voor zorgen dat uw kleine keuken praktisch kookparadijs wordt. Bespaar bijvoorbeeld ruimte door te kiezen voor keukenapparatuur met meerdere functies, zoals een combi-stoomoven. Zo bespaart u wel op ruimte, maar niet op kookmogelijkheden.

pelgrim apparatuur

3. Welke keukenapparatuur heeft u nodig?

Maak tijdens het koken een lijstje van de apparaten die nu in uw keuken staan; welke van deze apparaten worden veel of juist niet gebruikt? En welke apparaten ontbreken nu? Door lijstjes te maken ontstaat een helder overzicht van wat er onmisbaar is in uw nieuwe keuken en dus welke keukenapparatuur u wilt kopen voor in uw nieuwe keuken. De volgende stap is bepalen waar de nieuwe keukenapparaten precies aan moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe oven, koelkast, fornuis of ander apparaat. Maar ook; hoe makkelijk het apparaat schoon te maken is, de garantie en het design. Wist u trouwens dat de nieuwe generatie apparaten een stuk zuiniger zijn dan apparaten van slechts een paar jaar oud? Wie het écht goed aan wil pakken gaat voor extra energiezuinige keukenapparatuur. Let daarbij op de ‘groene keuze’, wel zo duurzaam.

4. Kies uw keukenstijl

Het budget is in kaart gebracht en u weet inmiddels precies wat wel en niet in de nieuwe keuken past: tijd om de stijl te bepalen! Houdt u van een industriële uitstraling, modern of misschien juist landelijk? Ga op onderzoek uit en ontdek welke keukentrend bij u past; blader door inspiratie-tijdschriften, maak een (online) moodboard met alles wat u mooi vindt, of neem een kijkje in onze winkel om keuken inspiratie op te doen. De populairste keukentrends van 2019: matzwart en panorama-effecten. Voor een panorama-effect plaatst u een serie apparaten naast elkaar die samen een eenheid vormen en een ruimtelijk effect creëren. Let hierbij op dat ze dezelfde afmetingen hebben, zodat ze mooi uitlijnen.

5. En nu in het echt!

Oké, alles staat op papier. Tijd om uw toekomstige keuken in het echt te gaan bekijken en een definitief plan te maken met de hulp van een keukenadviseur. Plan gemaakt? Dan kan de verbouwing beginnen! Een nieuwe keuken en nieuwe apparatuur uitzoeken is niet niks. Hulp nodig? Schroom vooral niet om ons in te schakelen. Wij helpen u stap voor stap bij het samenstellen van uw droomkeuken.

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | webapplicatie dotsolutions