Woonkeukens

Wil je een woonkeuken maken of laten maken voor in jouw woning? De keuken wordt steeds meer een totaalbeleving, een plek waar je samen bent en dus een plek waar het gezellig hoort te zijn. Waterink Keukens verzorgt de complete plaatsing van jouw woonkeuken. In dit artikel hebben wij voor jou op een rij gezet waar je op moet letten bij een woonkeuken.

 

Ageeth en Erwin Waterink

Leuk om kennis te maken, wij zijn Ageeth en Erwin Waterink.

Waterink Keukenmakerij: Hardenberg

 

 

In dit artikel

In dit artikel gaan wij in op de volgende onderwerpen

 

 

Van harte welkom

Je bent van harte welkom voor een adviesgesprek in onze showroom (uiteraard onder het genot van een bak koffie of thee)

Koffie showroom

 

Meer dan een plek om te koken

De keuken is al lang niet meer de ruimte waar je alleen maar komt om te bakken en te koken. Waar mensen voorheen vooral veel tijd doorbrachten in de woonkamer, lijkt de keuken terrein te winnen op dit gebied. Een samenkomstplek waar tegelijk gekookt kan worden, het kan allemaal. Maar om deze gezellige sfeer te krijgen en te houden kan daar het interieur ook op aangepast worden. Zo ontstaat de woonkeuken, een combinatie van de woorden ‘keuken’ en ‘woonkamer’, omdat het de beste elementen van deze twee ruimtes samenvoegt.

Stijl van de woonkeuken

Stijlen verschillen natuurlijk nogal. Niet alle woonkamers hebben een uitgesproken modern, boeren, luxe of industrieel uiterlijk. Wanneer er sprake is van een gemengde stijl, kan dit ook in de keuken verwerkt worden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een boerenkeuken met hier en daar wat moderne kenmerken, zoals dat wellicht in de woonkamer ook het geval is.

Ook in de apparatuur kan er eindeloos gecombineerd worden in stijlen. Misschien een betonnen aanrechtblad met luxe artikelen en roestige lampenkappen. Of een eenvoudig landelijke inrichting omringd met vooral praktische zaken. Een woonkeuken kan in diverse stijlen opgeleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan:

Moderne stijl

Een keuken in moderne stijl kenmerkt zich door strakke lijnen en is vrij van overbodige versiersels. Past perfect wanneer jij ook een woning in deze stijl hebt.

Ga door naar: moderne keukens

Moderne woonkeuken

Landelijke stijl

Een landelijke keuken geeft een gevoel van warmte. De geur van broodjes in de oven. (klein) Kinderen die buiten spelen, gezellig samen eten koken.

Ga door naar: landelijke keukens

landelijke woonkeuken

Stoer landelijke keuken

De stoer landelijke keuken is een combinatie van landelijk en modern en momenteel erg populair. Vaak wordt er gewerkt met hout in de keuken. 

Ga door naar: stoer landelijke keukens

Stoer landelijke woonkeuken

 

Wat is een woonkeuken

Kort gezegd is een woonkeuken een ruimte waarin de gezelligheid van de woonkamer en de praktische zaken van de keuken samenkomen. Het formaat van de woonkeuken is doorgaans relatief groot. Je kunt de woonkeuken rustig een groot deel van het huis laten beslaan. Immers, het alternatief is het deel dat de woonkamer en keuken nu beslaan.

Dit is vaak het grootste van het huis. Het aanrecht bestaat vaak uit twee delen, namelijk de vaste apparatuur waarmee weinig tot niet geschoven kan worden (afwasmachines, gasfornuizen) en het kookeiland. Het vaste deel staat vaak tegen een muur, mede doordat natuurlijk de aansluitingen op vaste plaatsen zitten.

Kookeiland

Het kookeiland is het deel dat een beetje richting woonkamer gaat en bestaat vaak uit een bar met bijpassende stoelen. Uiteraard is het met de huidige techniek zelfs mogelijk de plaat waarop gekookt wordt (gasplaat/elektrisch/inductie) in het eiland te installeren. Het integreren van de open keuken heeft als gevolg dat de stijlen van de keuken en woonkamer in elkaar over lopen.

Dit vormt een mooi geheel en het is dus belangrijk hier wel rekening mee te houden bij de aanschaf van de keuken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een landelijke keuken bij een landelijke woonkamer. En anders voor moderne apparatuur wanneer uw interieur in de woonkamer overwegend modern is.

Woonkeuken met keukeneiland of kookeiland

Woonkeuken met keukeneiland of kookeiland

Bar in de woonkeuken

Uiteraard kunnen wij ook een bar inbouwen in jouw woonkeuken. Een bar in de keuken is een leuke en praktische toevoeging. Het kan gebruikt worden om op te koken, maar het kan ook gebruikt worden als een soort tweede eettafel. Of zelfs de eettafel vervangen. De stoelen aan de bar kunnen hierop worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de stoelen en hoe comfortabel ze zitten. Daarnaast kun je er nog voor kiezen om eenvoudige krukken neer te zetten zonder rugleuning. Wanneer je de bar als eettafel gaat gebruiken is een rugleuning wellicht wel gewenst.

Woonkeuken met bar

Bar in woonkeuken laten plaatsen

 

Reviews JEPP Keukens en Waterink Keukenmakerij

Wij kwamen bij de firma Waterink terecht voor een nieuwe keuken. Daarvoor hadden wij ons al georiënteerd bij diverse andere keukenleveranciers. Onze wensen bestonden niet alleen uit het plaatsen van een nieuwe keuken, maar er moest ook een flinke verbouwing plaats vinden. Dit hebben wij aan Erwin Waterink voorgelegd en al snel bleek dat hij van vele markten thuis is en dat wij met een gerust hart alle werkzaamheden aan hem konden overdragen. Bij het ontwerp van de keuken werd er enerzijds goed geluisterd naar onze wensen, maar kwamen zij anderzijds ook met goede voorstellen. De gehele regie lag in handen van de firma Waterink ( aannemer, installateur, stukadoor, tegelzetter etc.) We hoefden zelf nergens achteraan, alles was perfect op elkaar afgestemd. Alles verliep volgens planning, vanaf dag 1 tot en met de laatste dag. Met als eindresultaat een prachtige en zeer functionele keuken.Ook de nazorg is perfect. Als er iets is, dan is een telefoontje of e-mail voldoende en wordt het direct opgelost.

- Familie Horsman -

 

 

Keukenachterwand

Omdat de keuken niet meer een ruimte op zich is, wordt het ook van belang dat de achterwand in de keuken overeenkomt met de stijl in de woonkamer. Temeer omdat dit het gezicht van de keuken is, hier kijk je immers de hele dag tegenaan. Helemaal als je natuurlijk het grootste deel van de dag doorbrengt in de woonkeuken. Qua achterwanden zijn er een aantal mogelijkheden. Je kunt kiezen voor:

 

Tegels muur achter de keuken

Tegels keuken

 

Kasten en tafels op maat

Kasten in keukens hebben in de eerste plaats een praktische waarde, er kunnen spullen in worden opgeborgen. Bij het inrichten van de woonkeuken kan het wederom gecombineerd worden met de stijl in de woonkamer. Maar ook het formaat van de kastjes kan aangepast worden. Het is niet ondenkbaar dat er wat materialen verhuizen van woonkamer naar keuken en vooral van keuken naar woonkamer. Denk aan borden, glazen en koffiezetapparaten, die wellicht veel meer hun plek vinden op of bij de bar.

De hoeveelheid kastjes in een keuken zijn ineens niet meer zo broodnodig als ze waren. De keuken kan ook op dit gebied dus op maat worden ingericht. Waterink keukens helpt je graag bij het ontwerpen van jouw woonkeuken. Vanzelfsprekend kun je er dan zelf voor kiezen in hoeverre je jouw woonkeuken wilt integreren in uw huishouden. 

Handgemaakte eettafel of keukentafel

Je ziet hier een voorbeeld van een handgemaakte eettafel

Luxe woonkeukens

Wil je een luxe keuken voorzien van alle gemakken en de best mogelijke apparatuur. Wanneer je jouw woonkeuken op maat laat maken krijg je precies de keuken die je wenst. Of het nu gaat om de indeling van de keuken of de kleur van de keuken (grijze keukens, rode keukens, blauwe keukens, het kan allemaal).

Type keukenblad

Een keukenblad is uiterst bepalend voor de sfeer in een keuken. Nu zijn er diverse mogelijkheden daar waar het gaat om het keukenblad. Denk bijvoorbeeld aan:

 

Keukenblad
van graniet

Een granieten keukenblad is altijd uniek en tijdloos. Simpelweg omdat het een natuurlijk product is. Zoals het graniet uit de natuur wordt gehaald, wordt het ook in jouw keuken geplaatst. 

Ga door naar: keukenbladen van graniet

Keukenblad
van kunststof

Kunststof keukenbladen bestaan uit meerdere lagen. De diversiteit in kleur en design is oneindig. Voordeel is dat ze goedkoper zijn. Ook zijn de keukenbladen onderhoudsvriendelijk en waterdicht.

Ga door naar: keukenbladen van kunstof

Keukenblad
van composiet

Composiet wordt niet volledig uit de natuur gedolven. Het is een oersterk materiaal wat grotendeels waterdicht is. Ook is een aanrechtblad van composiet goed bestand tegen krassen en snijden.

Ga door naar: keukenblad van composiet

Keramisch
Keukenblad

Een keramisch aanrechtblad is vormvast, krasbestendig en hittebestendig. Nadeel is echter wel dat het erg kwetsbaar is voor stoten (stootgevoelig) waardoor er schade kan ontstaan aan het blad.

Ga door naar: keramische keukenbladen

Betonciré
Keukenblad

BetonCiré is een cementstuc wat erg geschikt is voor het gebruik als aanrechtblad in een keuken. Het materiaal is goed te verwerken en de wasbakken en schuine kanten zijn eenvoudig op maat te maken.

Ga door naar: keukenblad van betonciré

 

 

 

Keukenblad keramisch

Handgemaakte keuken laten plaatsen

 

Quooker of keukenkraan

Kies je voor een Quooker (of Quooker Flex) of een standaard waterkraan in de keuken? Met een gewone kraan kun je geen kokend water genereren. De Quooker kan opengedraaid worden en je hebt ter plekke kokend water bij de hand. Wij zijn fan van de quooker maar het betekent niet dat dit voor iedereen goed werkt. Tijdens het maken van jouw keukenontwerp beslis je zelf wat jouw voorkeur heeft. 

Lees ook: is een quooker veilig?

Inrichting keuken: Quooker

 

Het start altijd met een ontwerp

Jouw nieuwe woonkeuken start altijd met een ontwerp op maat. Wij gaan met jouw in gesprek en zetten op een rij wat jij wilt. Tot in de kleinste details. Vervolgens maken wij een ontwerp op maat. In goede samenspraak leidt dit ontwerp tot een akkoord waarna wij aan de slag gaan met de productie en de plaatsing van jouw keuken.

Gerelateerde informatie:

 

Waterink Keukens Hardenberg

Advies m.b.t. jouw keukens

>> Keukenvraagbaak

 

Waterink Keukens Hardenberg

Inspiratie opdoen?

>> Inspiratie keukens

 

 

Waterink Keukens Hardenberg

Verschillende soorten keukens?

>> Soorten keukens

 

 

 

Zet nu de eerste stap

Waterink keukens helpt je graag bij het op maat maken van jouw keuken. Wij maken de keuken volledig op maat zoals dat het beste past bij jouw wensen en behoeften. Vanzelfsprekend kunt je er dan zelf voor kiezen op welke manier je jouw keuken wilt inrichten? Zet nu de eerste stap en vraag vrijblijvend informatie aan.

 

 

Neem direct contact op

 

 

 

Diensten Waterink Keukens

Je kunt bij ons terecht voor de volgende diensten

 

Standaardkeukens

Standaard keukens

>> Standaard keukens

Keukenrenovatie

Keukenrenovatie

>> Keukenrenovatie

Webshop

Webshop keuken

>> Webshop

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

  • service Service met een lach
  • kwaliteit Altijd kwaliteit
  • prijs Eerlijke prijs
  • detail Oog voor detail
  • vakmanschap Vakmanschap
  • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | beter vindbaar dotsolutions