Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Achterwand van de keuken

Achterwanden in een keuken zijn er in verschillende soorten en maten.U kunt namelijk kiezen voor bijvoorbeeld aluminium, glas, muurverf of tegeltjes. Waterink Keukens heeft een ruim assortiment waar u uit kunt kiezen. Wij geven u hierover graag advies.

De stijl van de keuken

In de eerste plaats gaat uw voorkeur uit naar een bepaald type keuken. Dit kan een landelijke, stoer landelijke of moderne keuken zijn. Wij kunnen u aan de hand van voorbeelden in de showroom op maat adviseren. Uiteraard bepaald het type keuken wat u het beste kunt gebruiken als achterwand. Komt u daar niet helemaal uit, dan zijn wij er om u hierbij te helpen.

Betegelen achterwand

Waterink Keukens werkt samen met JOS tegels en VT Wonen tegels. Wij bieden u hiermee een breed assortiment aan. Voor elk type keuken hebben wij een passende achterwand.

Meer over tegels: tegels achterwand keuken

Tegel achterwand

Muurverf (WAPEX)

Tegenwoordig worden achterwanden ook vaak met muurverf behandeld. Dit kan in elk gewenste kleur gedaan worden. De WAPEX muurverf is vet- en waterafstotend en daardoor zeer geschikt voor toepassingen in de keuken. Wel zo praktisch dus voor uw keuken.

Meer over muurverf: muurverf als achterwand keuken

Muurverf wapex achterwand

Aluminium achterwand

Je kunt kiezen voor een achterwand van aluminium. Voordeel van deze achterwand is dat deze over bestaande tegeltjes geplaatst kan worden. Ofwel ideaal bij keukenrenovatie.

Meer over aluminium achterwanden: aluminium als achterwand keuken

Aluminium achterkant

RVS Achterwand

Een roestvrijstalen achterwand wordt vaak gebruikt in moderne keukens De achterwand is makkelijk schoon te houden. Nadeel is echter wel dat het ook gemakkelijk kan krassen.

Meer over RVS achterwanden: RVS als achterwand keuken

RVS achterwand

Glazen achterwand

Een glazen achterwand geeft uw keuken een mooi hoogglans uitstraling. De glazen oppervlakte is eenvoudig schoon te houden. Hoogglans heeft wel als nadeel dat het goed schoongemaakt moet worden.

Meer over glazen achterwanden: glas als achterwand keuken

Glas achterwand

Kunststof achterwand

Kunststof keukenachterwanden kennen een grote diversiteit aan kleuren. Het materiaal van het keukenblad kan dan doorgetrokken worden naar de achterwand. Dit wordt veelal toegepast achter de kookplaat.

Ga door naar: kunststof als achterwand keuken

Kunststof achterwand

Om deze redenen kiest u voor ons

Waterink Keukens onderscheidt zich door een snelle, nette en volledige aflevering van het project. Dit kenmerkt zich in een aantal uitgangspunten:

  • U kunt bij ons terecht voor standaardkeukens en handgemaakte keukens.
  • In onze showroom doet u inspiratie op.
  • Een ontwerp op maat (wij kijken uit naar uw wensen).
  • Een keuken op maat (bijna alles kan).
  • Gebouwd of geplaatst door een team wat nog puur vakmanschap kent (en daar zijn wij trots op).
  • De keuken wordt gebruiksklaar geplaatst (wanneer wij weg zijn kunt u de keuken gebruiken).
  • Wij verzorgen de afvoer van het afval (scheelt u een dag afval ruimen).
  • Vlotte communicatie, korte lijnen (voorkomt een hoop frustratie).

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op