Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Handgemaakte keukens

handgemaakte keukens

Waterink Keukens is specialist in handgemaakte keukens. Met een team van vakmensen, een ruime werkplaats met een mooi machinepark, kunnen we elk type keuken op maat maken en leveren. Bovendien kunt u worden geïnspireerd door een kijkje te komen nemen in onze showroom. Hierin staan maatwerk keukens tentoongesteld en is er een aparte ruimte met wand- en vloertegels aanwezig.

Nieuwe keuken? Geef hier uw wensen door

Handgemaakte keukens wel zo persoonlijk

Een keuken is iets persoonlijks en bovendien wordt een keuken maar eens in jaren aangeschaft. Aan de ene kant kunt u er voor kiezen om een standaard keuken te laten installeren, maar aan de andere kant maakt een handgemaakte keuken het veel persoonlijker. Wenst u een unieke persoonlijke keuken? Kies dan voor Waterink Keukens. Uw wensen worden perfect vertaald in uw droomkeuken. Niet voor niets krijgen we wekelijks veel positieve reviews.

handgemaakte keuken

Bovendien onderscheiden wij ons, omdat onze interieurbouwers naast het maken van keukens, ook meubilair kunnen maken. Zoals kasten, tafels, noem maar op. Ga een vrijblijvend gesprek aan.

Neem contact op

U bent tijdens de bouw van de keuken altijd welkom om de voortgang te bekijken. Maak van te voren dan even een afspraak, wij zorgen ervoor dat u de tijd krijgt om de vorderingen te zien.

Handgemaakte Keuken kasten

Onze kasten verdelen wij in drie categorieën:

Basiskasten
Basiskasten worden niet van spaanplaat gemaakt, maar van waterwerend MDF. Dit is belangrijk omdat standaard (fabrieks) keukenkasten gemaakt worden van spaanplaat.

Luxe kasten
Luxe kasten bestaan in basis uit MDF. De voorste vijf centimeter van de kasten wordt afgewerkt met massief hout. In dit massieve hout worden de scharnieren vastgezet.

Deluxe kasten
Deluxe kasten worden voor bijna 100% opgebouwd uit massief hout. De achterwand wordt namelijk van fineer gemaakt vanwege de werking van het hout. Een massieve achterwand kan de kast namelijk uit elkaar drukken.

Handgemaakte keuken laden

Bij een handgemaakte keuken behoren natuurlijk ook de keukenladen. Ook die maken wij geheel op maat. Hierbij hebben wij in basis hetzelfde onderscheid gemaakt als bij de kasten. In een basiskeuken worden witte, stalen lades geplaatst. In de luxe kasten komen standaard houten laden. Dit is echter wel met de kanttekening dat houten laden ook in basiskeukens geplaatst kunnen worden en stalen laden ook in luxe/deluxe keukens. Dit hangt af van uw wensen. Vooraf worden uw wensen dan ook goed doorgenomen. Een voorbeeld van een handgemaakte lade is hieronder weergegeven.

Verwerking van het hout

Zoals gezegd worden de kasten en laden in onze eigen werkplaats gemaakt. Massief hout komt binnen als ruwe houten planken. Deze worden vervolgens vakkundig bewerkt zodat er kasten, fronten en tafels van gemaakt kunnen worden. Bent u benieuwd naar de voortgang van de keuken dan mag u tijdens het productieproces altijd komen kijken hoe ver wij gevorderd zijn met uw keuken!

Handgemaakte keuken laden

Hoogte van de plinten
Wij plaatsen een keuken altijd met een plinthoogte van 10 centimeter (mits er sprake is van carrouselkasten). Voordeel is dat wij de ruimte in de keuken optimaal benutten. Achter de plinten worden aansluitingen aangelegd. Hierdoor kunt u altijd eenvoudig bij de stekkers komen. Bijkomend voordeel is dat er geen extra gaten in de achterwand van de kast zitten.


Nieuwe keuken aangeschaft?

Download deze gebruiksaanwijzing


Alle mogelijke kleuren
Wij zitten niet vast aan standaard kleuren. In onze eigen spuiterij hebben wij de beschikking over alle RAL, Sikkens, Sigma en NCS kleuren. Ook zijn veel beitskleuren mogelijk. Alles wordt in onze eigen werkplaats gemaakt en gespoten.

Een aantal handgemaakte keukens op een rij

We hebben ook Fabriekskeukens


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan onze speciaal ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Bekijk hier ons aanbod