Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Bestaande keuken opknappen?

U wilt uw bestaande keuken opknappen? Dat kan! Er zijn een aantal opties mogelijk om uw bestaande keuken van A tot Z op te knappen. Daar komt nogal wat bij kijken.

Waarom wilt u uw keuken opknappen?

Om te bepalen wat er precies aan zou moeten veranderen is het goed eerst vast te stellen wat de reden is van de opknapbeurt.

  • De huidige keuken is niet mooi genoeg. Wanneer de volledige keuken u niet meer aanstaat is het verstandig te kijken of renoveren wel de beste optie is. Een renovatie is doorgaans een goedkopere manier om een ruimte als de keuken op sommige plaatsen te veranderen. Maar als de gehele keuken u niet meer aanstaat is de aanschaf van een nieuwe misschien een optie. Het hangt uiteraard af van uw budget, aangezien een nieuwe keuken meer kost dat een renovatie van de bestaande keuken.
  • De kleuren van de keuken staan tegen nadat ze jarenlang niet tot ergernis hebben geleid. Er is een vrij eenvoudige manier om dit op te lossen. Namelijk een likje verf over de kasten. Misschien ook over de apparatuur of de muren en vloer. Kleur doet een boel voor het aangezicht, dat geldt ook voor de keuken.
  • Er is schade aan de apparatuur, kastjes of vloer. In dit geval is renovatie aan het betreffende onderdeel vanzelfsprekend. Maar ook hier is het in sommige gevallen handig eerst de balans op te maken. Als een heel oude oven bijvoorbeeld de geest geeft, kan het verstandiger zijn om de oven te vervangen. In het geval van keukenkastjes geldt dit uiteraard ook. Maar wanneer u besluit te renoveren, doe dit dan bij alle kastjes. Om kleurverschil en dergelijke te voorkomen.
  • Een nieuwe keuken is te kostbaar. Er zijn manieren van renoveren die wel moeite en tijd kosten, maar niet zoveel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan een ander kleurtje verf of een andere indeling.
  • Er moet nieuwe (grotere) apparatuur ingepast worden. Als er grotere apparatuur de keuken in moet, past het soms niet op de oorspronkelijke plaats. De ene koelkast is de andere niet. De meest efficiënte manier is om dan gewoon te kiezen voor een andere indeling die aansluit op de wensen.
  • De gezinssituatie verandert en de keuken moet mee veranderen. Ook hier is indeling een efficiënte manier om het probleem op te lossen. In sommige gevallen is het misschien nodig meer of grotere apparaten aan te schaffen die beter aansluiten bij het aantal gezinsleden.

moderne witte keuken

Wat kunt u opknappen aan de keuken?

In feite zijn de mogelijkheden eindeloos. Zaak is wel om een strategisch plan toe te passen. Het is zonde om zaken te renoveren of te vervangen terwijl later blijkt dat u voor minder geld andere en betere keuzes had kunnen maken. In het kort kunt u de volgende zaken vervangen/renoveren:

Alles hangt af van uw specifieke wensen.

Gerelateerde informatie

Meer informatie?

Neem contact op

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op