Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Afwas of vaat voorspoelen?

Moet de afwas of vaat voorgespoeld worden voordat u dit in de vaatwasser plaatst? De meningen verschillen hier nogal over, is onze ervaring. Het onderwerp is goed voor menig eettafeldiscussie. Want iedereen heeft wel eens iets gehoord over het juiste antwoord op deze vraag. In dit artikel geven wij u antwoord.

Moet de vaat voorgespoeld worden?

Wij adviseren u om de vaat niet voor te spoelen voordat u deze in de vaatwasser zet. Iets specifieker toegelicht betekent dit dat de grote etensresten uiteraard van de borden gehaald dienen te worden. Maar wij raden af de borden volledig af te spoelen en in de vaatwasser te plaatsen. Dit geldt ook voor glazen en  bestek.

afwas vaat voorspoelen

Waarom raden wij dat af?

Voor de levensduur van de vaatwasser is het beter om de borden en glazen vuil in de vaatwasser te plaatsen. Het vet wat op borden zit is smering voor de pomp. Hier komt nog bij dat u onnodig water verspilt door de vaat eerst voor te spoelen.

Aangekoekte etensresten

Voorkom wel dat eten de tijd krijgt aan te koeken in de vaatwasser. Dit gebeurt wanneer u enkele dagen wacht met het draaien van het vaatwasprogramma. Wanneer er sprake is van ernstig aankoeken dan kost het de vaatwasser moeite om alles goed schoon te krijgen.

Alle aandachtspunten op een rij:

  • Grote etensresten verwijdert u van de borden met een stuk keukenpapier.
  • De vaat spoelt u niet voor (dit bespaart water en tijd).
  • De vaat kan vuil in de vaatwasser gezet worden.
  • Wacht niet te lang met het draaien van een programma. Aangekoekte borden en kopjes zijn lastig schoon te krijgen.

Heeft u deze artikelen al gelezen?

Onderstaande artikelen zijn ook interessant:

Vaatwasser openzetten?

Zet u de vaatwasser open na het draaien van een vaatwasprogramma? Wist u dat dit schade kan geven in de keuken. In dit artikel leest u hier meer over.

Vaatwasser open of dicht?

Keukenvraagbaak

In onze keukenvraagbaak vindt u talloze handige artikelen met tips en adviezen die betrekking hebben op uw keuken. Wilt u hier meer over weten?

Keukenvraagbaak

Loslatende keukenfolie

Eén van de meest voorkomende keukenproblemen is loslatende keukenfolie. Een praktische oplossing is keukenrenovatie.

Folie keuken laat los

Diensten

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op