Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Afzuigkap in de keuken

Voordat u de keuze maakt voor een afzuigkap in uw nieuwe keuken is het zaak goede informatie te verzamelen over de mogelijkheden die er zijn. Ook dienen er een aantal voorwaarden in ogenschouw genomen te worden bij de plaatsing. Waterink Keukens plaatst en monteert uw keuken.

Afzuigkap in de keuken

Soorten afzuigkappen

Er zijn diverse soorten afzuigkappen op de markt. Wij onderscheiden voor u:

  • Ingebouwde afzuigkap
  • Vrijhangende afzuigkap
  • Plafond afzuigkap

Het is mogelijk om een afzuigkap weg te werken in keukenkasten die boven het werkblad hangen. Dit heeft als grote voordeel dat de afzuigkap weinig ruimte inneemt.

Een motorloze afzuigkap?

Er bestaan afzuigkappen met en zonder motor. Een motorloze afzuigkap wordt voornamelijk gebruikt in situaties waarbij het afzuigsysteem centraal is geregeld. Dit is vaak het geval in flats of appartementen. Afzuigkappen kunnen in dit geval het afzuigsysteem ontregelen. Wanneer dit wel mag dient er een koolstoffilter toegevoegd te worden. Afzuigkappen met motor kunt u zelf besturen. De afzuigkracht regelt u met toetsen. U ziet dat de voorwaarden afhankelijk zijn van uw unieke situatie.

De afzuigcapaciteit

De afzuigcapaciteit van de wasemkap dient dusdanig te zijn dat geuren uit de keuken verdwijnen en het vochtvrij blijft. Des te hoger de capaciteit des te vocht- en geurvrijer de keuken blijft. Dit hangt ook af van de grootte van de keuken. Een kleine keuken vraagt om minder capaciteit dan een grote keuken.

Afzuigkap waterink keukens

Tips en advies omtrent de afzuigkap

Herkent u een van de volgende problemen met uw afzuigkap?

Geluidsniveau

Een werkende afzuigkap kan behoorlijk wat geluid produceren. Wanneer u dit als storend ervaart is het zaak om dit mee te nemen in uw wensen. Apparaten die minder dan 50 decibel produceren zijn aan te raden.

Filters

Afzuigkappen hebben filters die periodiek schoongemaakt dienen te worden. Deze kunnen vaak eenvoudig schoongemaakt worden met een sopje. Ook kunnen ze in de vaatwasser een programma meedraaien.

Om deze redenen kiest u voor ons

Waterink Keukens onderscheidt zich door een snelle, nette en volledige aflevering van het project. Dit kenmerkt zich in een aantal uitgangspunten:

  • U kunt bij ons terecht voor budgetkeukens en handgemaakte keukens.
  • Een ontwerp op maat (wij kijken uit naar uw wensen).
  • Een keuken op maat (bijna alles kan).
  • Gebouwd door een team wat nog puur vakmanschap kent (en daar zijn wij trots op).
  • De keuken wordt gebruiksklaar geplaatst (wanneer wij weg zijn kunt u de keuken gebruiken).
  • Wij verzorgen de afvoer van het afval (scheelt u een dag afval ruimen).
  • Vlotte communicatie, korte lijnen (voorkomt een hoop frustratie).

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact