Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

BetonCiré keukenblad

Wenst u een keukenblad of aanrechtblad van Beton Ciré in uw keuken te gebruiken? Wij leggen u hier graag uit waarom u het wel of juist niet zou moeten doen.

Wat is Beton Ciré?

Beton Ciré is een vrij sterke minerale pleister van cementstuc en is geschikt voor het gebruik als aanrechtblad in de keuken. Beton Ciré is multifunctioneel. Het is niet alleen te gebruiken in de keuken, maar ook als vloer of in de badkamer, keuken, douche, of voor meubels. In Frankrijk is het al ruim 20 jaar een gewaardeerde toepassing. In het Frans betekent het dan ook letterlijk gepoetst of gewreven beton.

Samenstelling Beton Ciré

De samenstelling van Beton Ciré is cementmortel met resin en kleurpigment. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van kunstharsen en polymeren. Wanneer er water wordt toegevoegd ontstaat er een smeerbare substantie wat veel weg heeft van stuc, daar is dan ook de andere benaming, betonstuc, uit ontstaan.

Beton Ciré geschikt voor in de keuken?

Beton Ciré heeft een beperkte houdbaarheid voor het gebruik op een keukenblad. Het materiaal is goed te verwerken en de wasbakken en schuine kanten zijn eenvoudig te maken. Dankzij de speciale coating is het water en olie bestendig. Maar wij kregen op den duur steeds meer klachten van mensen die het oppervlak van een keukenblad in Beton Ciré hebben laten stucen. Waterink Keukens staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Dat is dan ook meteen de reden dat wij d keukenbladen niet meer afwerken met Beton Ciré.

Beton cire keukenblad

Wat zijn de voordelen van Beton Ciré?

 • Het is toepasbaar voor elk gewenst oppervlak (vloer/wand/plafond).
 • Het kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.
 • Het is eenvoudig in het onderhoud.
 • Dankzij de speciale coating is het water- en oliebestendig.

 

Wat zijn de nadelen van Beton Ciré?

 • Aanbrengen van Beton Ciré kost veel tijd.
 • Het Beton Ciré keukenblad heeft onderhoud nodig, zoals de speciale coating die bijv. opnieuw aangebracht moet worden.
 • In verhouding kan het duurder zijn dan andere keukenbladen.
 • De stuclaag is heel dun en daardoor niet altijd stootvast.
 • Levensduur is beperkt ten opzichte van andere keukebladen.

In welke stijl keuken past het?

Een beton look is momenteel erg trending en wordt daardoor steeds meer toegepast. Het geeft een unieke, huiselijke en industriële sfeer. Van vloeren tot aanrechtbladen en van krukjes tot muren. Wist u dat het beton water- en schokbestendig en geheel voegloos is?

Kortom: Beton Ciré, kan toegepast worden waar en hoe u dat wenst. Een Beton Ciré keukenblad staat mooi bij een moderne keuken. De strakke afwerking van het beton zorgt voor een moderne look. Ook luxe en design keukens kenmerken zich door de strakke afwerking. Het zijn strakke ontwerpen, hoogwaardige materialen en perfecte eenvoud. Dit in combinatie met de eenvoud van Beton Ciré, maakt dat dat uw keuken geheel naar wens gemaakt kan worden.

Wij raden Beton Ciré keukenbladen af

Echter leveren wij geen Beton Ciré keukenbladen. Voor het gebruik van Beton Ciré verwijzen wij u graag naar een expert die u kan informeren. Hiervoor kunnen wij u helaas niet adviseren.

Beton Ciré als achterwand in de keuken

Wij zien met regelmaat dat mensen er voor kiezen om het Beton Ciré wat gebruikt wordt voor het keukenblad, door te trekken als achterwand in de keuken.

Liever een andere stijl keukenblad?

In ons assortiment vind u ook keukenbladen van de volgende materialen:

Keramisch Keukenblad

Een keramisch aanrechtblad is vormvast, kras- en hittebestendig. Nadeel is echter wel dat het erg kwetsbaar is voor stoten (stootgevoelig) waardoor er schade kan ontstaan aan het blad.

Ga door naar: keramische keukenbladen

Keukenblad van composiet

Composiet wordt niet volledig uit de natuur gedolven. Het is een oersterk materiaal wat grotendeels waterdicht is. Ook is een aanrechtblad van composiet goed bestand tegen krassen en snijden.

Ga door naar: keukenblad van composiet

Keukenblad van graniet

Een granieten keukenblad is altijd uniek en tijdloos. Simpelweg omdat het een natuurlijk product is. Zoals het graniet uit de natuur wordt gehaald, wordt het ook in uw keuken geplaatst.

Ga door naar: keukenbladen van graniet

Keukenblad van kunststof
Kunststof keukenbladen bestaan uit meerdere lagen. De diversiteit in kleur en design is oneindig. Voordeel is dat ze goedkoper zijn. Ook zijn de keukenbladen onderhoudsvriendelijk en waterdicht.

Ga door naar: keukenbladen van kunststof

Handgemaakte keukens

In onze eigen werkplaats maken wij handgemaakte keukens. Wij leveren ouderwets vakmanschap. Dit betekent dat u een keuken krijgt die helemaal op maat gemaakt is voor u.

Lees meer: Handgemaakte keukens

Standaard keukens

Wij hebben een aparte afdeling met standaardkeukens in alle mogelijke vormen en maten. In onze showroom kunt u inspiratie opdoen voor uw keuken.

Lees meer: Standaard keukens

Keukenrenovatie

Uw bestaande keuken compleet laten opknappen? Keukenrenovatie is een uitstekende oplossing om problemen in de keuken op te lossen of de keuken een nieuwe uitstraling te geven.

Lees meer: Keukenrenovatie

Waarom kiezen voor Waterink Keukens?

 • Een vakkundig team staat klaar voor uw speciale wensen.
 • Een keuken op maat laten maken, dat kan!
 • Bij ons krijt u persoonlijke service, zodat we goed aansluiten op uw wensen
 • Meer dan 10 jaar ervaring in het keukenvak

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact