Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Duurzame keukens

Duurzame keukens worden steeds belangrijker omdat duurzaamheid simpelweg een steeds grote rol speelt bij de keuze die consumenten en bedrijven maken. Waterink Keukens houdt in de productie en de levering van keukens altijd het duurzaamheidsbelang in het oog.

Wat zijn duurzame keukens?

De afgelopen jaren zijn er steeds meer toepassingen gevonden om te komen tot een duurzame keuken. Van oorsprong was duurzaamheid een synoniem voor degelijkheid of een lange levensduur. Maar tegenwoordig gaat duurzaamheid vooral over het effect van materiaal en werkwijze op het milieu en het leven op deze wereld.

Kort gezegd kunt u duurzaamheid opsplitsen in:

  • Het gebruik van duurzame materialen.
  • Vormen van vervoer waarbij zo min mogelijk schade berokkend wordt aan het milieu.
  • Duurzame verwerking van restafval.

Waarom duurzame keukens?

Met een duurzame keuken draagt u een steentje bij aan het milieu en het is een verantwoorde keuze van het leven op deze aarde.

FSC hout

Waterink Keukens investeert in duurzaam FSC Hout. FSC staat voor Forest Stewardship Council, dit is een instantie die controleert of de grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen waarin aandacht is voor de mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos. Hout producten die afkomstig zijn uit een FSC gecertificeerd bos, zijn herkenbaar aan het FSC – label. Wanneer de materialen via FSC gecertificeerde leveranciers binnen komen, weet u zeker dat uw keuken ‘groen’ is.

Duurzame keukens

Wij kiezen bewust voor duurzame keukens. Voor de productie van onze keukens is 37% minder hout nodig. Hierdoor besparen wij bossen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van snelgroeiend maïs en andere éénjarige planten. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van onze keukenmaterialen.

Bijkomend voordeel is dat door het gebruik van snelgroeiend maïs er 30% gewicht wordt bespaard op de keukenmaterialen. U kunt u voorstellen dat dit de verwerking en het transport makkelijker maakt.

greenline-keukens

Groene apparatuur

In een duurzame keuken is het uitgangspunt dat u zo min mogelijk energie ‘verspild’ aan het gebruik van apparatuur. Om de energiezuinigheid te duiden zijn er energielabels in het leven geroepen die aangeven hoe energiezuinig een apparaat is.

Bent u van plan om keukenapparatuur te kopen dan is het raadzaam te letten op het energielabel. Simpel gezegd zijn er onderstaande categorieen:

energielabel-keuken-apparatuur

Hiervoor geldt dat A+ het minst energiezuinig is en A+++ het meest energiezuinig.

In het adviesgesprek wat wij met onze klanten voeren stippen wij de energiezuinigheid van apparaten aan. Wij vinden het namelijk belangrijk om u te wijzen op de mogelijkheden die er zijn en zo ook onze bijdrage te leveren aan een ‘groenere’ wereld.

Lees ook: energie en geld besparen in een energiezuinige keuken

LED Verlichting: bespaar op energiekosten

U kunt bijdragen aan duurzaamheid door te kiezen voor de juiste verlichting. Met de hedendaagse LED Verlichting bespaart u energie ten opzichte van de ‘standaard’ verlichting. Deze besparing van energie betekent een duurzame insteek.

Wanneer u een keuken bij ons koopt zullen wij u altijd adviseren over de diverse mogelijkheden die er zijn qua verlichting. Samen stellen we een zogenaamd verlichtingsplan op.

Voordelen LED Lampen

  • LED lampen zijn energiezuiniger.
  • LED lampen zijn makkelijker in te bouwen omdat ze niet warm worden.
  • Gaan niet snel kapot. Gemiddeld gaan ze 5000 lichturen mee.

Lees meer: LED Verlichting in de keuken

duurzame-keukens

Waterink Keukens

Bij Waterink Keukens kunt u terecht voor:

Handgemaakte keukens

In onze eigen werkplaats maken wij handgemaakte keukens. Wij leveren ouderwets vakmanschap. Dit betekent dat u een keuken krijgt die helemaal op maat gemaakt is.

Lees meer: Handgemaakte keukens

Standaard keukens

Wij bieden u standaardkeukens aan in alle mogelijke vormen en maten. In onze showroom kunt u eenvoudig inspiratie opdoen.

Lees meer: Standaardkeukens

Keukenrenovatie

Uw bestaande keuken compleet laten opknappen? Keukenrenovatie is een uitstekende oplossing om problemen in de keuken op te lossen of de keuken een nieuwe uitstraling te geven.

Lees meer: Keukenrenovatie

Contact

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel over duurzame keukens? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact