Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Ergonomie keuken

Werken aan een te laag keukenblok kan leiden tot schouder, nek- en rugklachten. Lange mensen kunnen hinder ondervinden van een ‘standaard te laag’ keukenblok. Het is ook mogelijk om een hoge keuken te plaatsen in uw huis of bedrijfskantine.

Te lage keuken

Een klant wilde een nieuwe keuken kopen en kwam bij Waterink Keukens terecht. Nadat hij zijn wensen kenbaar had gemaakt zijn wij een analyse van de situatie gaan maken. Wij bekeken zijn huidige keuken. Hier viel het ons op dat de betreffende klant te lang was om nog prettig te kunnen werken in zijn keuken. Hij stond voorovergebogen bij zijn aanrecht. Nadat wij hem hier op hebben gewezen bleek dat de klant niet wist dat er ook hogere keukens geplaatst konden worden.

Ergonomie van de keuken

Bij het plaatsen van het werkblad in de keuken nemen wij de lengte van de klant in ogenschouw. Op het moment dat u bij ons in de showroom bent bepalen wij de juiste hoogte van uw keukenblad. De juiste hoogte is vaak de heuphoogte. Dit geeft een goede gemiddelde weergave.

Een andere manier om de goede hoogte te bepalen is om uw arm op 90 graden te houden. Vijftien centimeter onder uw arm begint dan het aanrechtblad. Dit is een ideale hoogte om zowel afwas- als kookwerkzaamheden uit te voeren.

Meerdere gezinsleden

In een gezinssituatie zal er voor de hoogte van het aanrechtblad en de keuken voor de gulden middenweg gekozen moeten worden. Iedereen moet immers op een enigszins prettige manier bij het aanrecht kunnen.

Keuken verhogen

Wanneer u niet de hele keuken wilt vervangen maar toch een oplossing wilt voor een te lage keuken dan biedt keukenrenovatie een uitkomst. Waterink Keukens kan uw keuken verhogen zodat u alsnog prettig aan het werk kunt.

Verwante informatie

Diensten

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op