Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Folie keukenblad laat los

Laat de keukenfolie van uw deuren en kasten los? Komt er lucht onder de folie? Waterink Keukens zorgt ervoor dat het probleem van loslatende folie wordt opgelost. De folie wordt verwijderd en keukenkastjes en -deurtjes worden gespoten in de kleur die u wenst.

Gescheurde en gebobbelde keukenfolie?

U heeft een keuken waar u nog steeds tevreden over bent en een keuken die wellicht nog jaren mee gaat. Maar u merkt dat de folie op de fronten gaat scheuren of bobbelen? Dit is natuurlijk een doorn in het oog en het moet zo snel mogelijk worden verholpen. Waterink Keukens heeft voor u de juiste oplossing en bovendien een kostenbesparende oplossing. Er hoeft niet een volledig nieuwe keuken worden aangeschaft. De frontjes moeten alleen van de keuken worden verwijderd en worden gehaald door of gebracht naar Waterink Keukens. Hier worden de frontjes ontdaan van de folie, ontvet, geschuurd, gegrond en meer malen overgespoten, zodat er een krasvaste laag ontstaat. Hierdoor wordt de levensduur van uw keuken waar u ooit zo verliefd op was geworden, verlengd.

Herkent u één van de onderstaande problemen?

Dan wordt het hoog tijd om contact op te nemen met Waterink Keukens

Wij lossen het probleem van de loslatende keukenfolie definitief voor u op. Ons team met vakkundige vakmensen helpt dagelijks klanten die tegen dit probleem aanlopen.

Hieronder nog even de voordelen voor u op een rij:

  • Wij verwijderen de keukenfolie (vakkundig, geen schade aan de fronten).
  • Wij lossen uw probleem op (overspuiten van keukenfronten).
  • U bespaart geld en uw probleem is toch opgelost (u hoeft niet een compleet nieuwe keuken te kopen).
  • Uw keuken oogt als nieuw.
  • Wij garanderen een vlotte oplossing (vraag naar onze levertijden).

Keuken voor en na renovatie

Hieronder is een voor en na situatie van een keuken gesitueerd. U ziet hier dat wij de keukenfolie hebben verwijderd en de betreffende fronten hebben overgespoten.

Oorzaak loslatende keukenfolie

De folie van keukenfronten laat vaak los door een combinatie van vocht en warmte. De basis van een foliedeur is MDF. Hier wordt folie om heen getrokken. Dit gebeurt met een temperatuur van 70 graden. Alles wat weer warmer wordt dan deze 70 graden kan ervoor zorgen dat de folie loslaat. Maar dat is niet de enige reden. MDF is rond het jaar 2000 vanwege milieu- en gezondheidsredenen van samenstelling veranderd. Hierdoor blijkt de lijm waarmee de folie gehecht werd aan het MDF, niet meer goed paste bij de nieuwe samenstelling. Met als gevolg dat de folie uiteindelijk loslaat.

Heeft het zin om de folie te plakken?

Nee, het heeft geen zin om te proberen zelf de folie vast te plakken. De lijm is vaak niet sterk genoeg en het verval wordt eigenlijk alleen maar versneld.

Kunnen deuren in hoogglans gespoten worden?

Het overspuiten van keukendeurtjes in hoogglans doen wij wel, maar hiervoor dient u eerst goed te overleggen. Wij kunnen laten zien in welke hoogglans wij spuiten, hiervoor hebben we verschillende stalen.

Een deurtje of de hele keuken overspuiten?

Regelmatig stellen klanten de vraag of het handiger is om één deurtje of alle keukendeurtjes over te laten spuiten. Waterink Keukens raadt aan de hele keuken in één keer over te laten spuiten. Het kan zijn dat, indien de keuken in ‘etappes’ wordt overgespoten, er kleur- en structuurverschil ontstaat. En dat willen we altijd voorkomen. Bovendien is het simpelweg voordeliger om de keuken in één keer te laten overspuiten.

Het kan misschien zijn dat er nog deurtjes zijn waarvan de folie nog niet loslaat, maar in de meeste gevallen zal ook daar de folie niet aan blijven hechten. Oók daarom is het raadzaam om de folie daarvan te verwijderen en de frontjes over te laten spuiten.

De leefregels bij keukenfolie

Wanneer u foliedeuren in de keuken heeft gelden er een aantal basisregels ter bescherming van de folie:

  • Koffiezetapparaten en waterkokers voor (en niet onder) de hangkasten zetten als u deze gebruikt.
  • De oven enkel open doen om er een gerecht in te doen of er uit te halen. Zaak is deze zo vlot mogelijk te sluiten zodat er minimaal warmte en vocht vrijkomt.
  • Wanneer u een vaatwasser in de keuken heeft dient u deze na het programma dicht te laten. Het is niet raadzaam deze te openen om te wasemen. Dit is namelijk fataal voor de folie. (Lees ook: vaatwasser dicht of open laten?)
  • Gebruik de afzuigkap ter bescherming van de hangkasten. Te vaak zien wij klanten die een afzuigkap hebben maar deze niet gebruiken. Gevolg is dat de foliedeuren aan een te hoge temperatuur worden blootgesteld en er vocht vrijkomt waardoor de folie loslaat.

Wat we nu precies doen!

Stap 1: Folie en lijm verwijderen d.m.v. warmte

De gebarsten en gescheurde folie wordt zorgvuldig van de keukenkastjes verwijderd. Het groffe werk wordt hierin met de hand gedaan.

Stap 2: 1e keer grondlak spuiten

In stap 2 wordt de keukendeur voor de eerste keer vakkundig en nauwkeurig in de grondlak gezet.

over spuiten grondlak frontje

Stap 3: Schuren en plamuren

Vervolgens wordt het kastje geschuurd, geplamuurd en vrij gemaakt van beschadigingen.

frontjes schuren

Stap 4: 2e keer grondlak

De fronten worden voor de tweede keer in de grondlak gezet waarmee de laatste oneffenheden worden weggewerkt.

over spuiten grondlak frontje

Tussenstap: keukenfronten in de kleur die u wenst

De keukenfronten kunt u laten overspuiten in de kleur die u wenst. Wij kunnen de keuken in RAL, NCS, SIKKENS en Sigma kleuren spuiten.

Stap 5: Schuren van de fronten

De fronten worden nogmaals geschuurd.

frontjes schuren

Stap 6: 1e keer aflakken

De fronten worden voor de 1e keer afgelakt.

Stap 7: 2e keer aflakken

De fronten worden voor de 2e keer afgelakt.

Stap 8: Keukenfronten te drogen gelegd

Uiteindelijk worden de fronten te drogen gelegd in een stofvrije ruimte.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op