Keukenfolie laat los: overspuiten keuken

Folie laat los in de keuken

Onze werkzaamheden

Bespaar kosten en laat uw keukenfronten door een keukenexpert renoveren. Wij verwijderen de folie. We zorgen ervoor dat de keukenkastjes en keukendeurtjes over gespoten worden. En tenslotte plaatsen van de fronten weer keurig in uw keuken.

Vraag een offerte aan via ons aanvraagformulier!

Maak gebruik van het formulier om afbeeldingen te sturen van uw complete keuken en vermeld duidelijk de afmetingen.

Vraag hier een offerte aan

Laat de keukenfolie van uw deuren en kasten los? Komt er lucht onder de folie? Waterink Keukens zorgt ervoor dat het probleem van loslatende folie wordt opgelost. De folie wordt verwijderd en keukenkastjes en- deurtjes worden gespoten in de kleur die u wenst.

Waarom overspuiten van keukens en niet de folie vervangen?

Vaak wordt op MDF keukenkastjes een beschermende folie geplaatst. Deze folie wordt erop gelijmd. Dit betekent echter dat door temperatuurverschillen, vocht of slijtage de folie kan loslaten of kan gaan scheuren. Bovendien is dit veelal het geval bij MDF soorten die rond het jaar 2000 zijn gefabriceerd en een 'verkeerde' samenstelling hebben gekregen. Dit werd gedaan vanwege milieu- en gezondheidsredenen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de lijmlaag op den duur geen goede hechting meer heeft en dus loslaat. Wordt de folie vervangen voor nieuwe, dan zal men naar verloop van tijd het zelfde probleem weer krijgen. Dat is de reden waarom wij de keuken overspuiten.

Scheurende en bobbelende keukenfolie?

U heeft een keuken waar u nog steeds tevreden over bent en een keuken die wellicht nog jaren mee gaat. Maar u merkt dat de folie op de fronten gaat scheuren of bobbelen? Dit is natuurlijk een doorn in het oog en het moet zo snel mogelijk worden verholpen. Waterink Keukens heeft voor u de juiste oplossing en bovendien een kostenbesparende oplossing. Er hoeft niet een volledig nieuwe keuken worden aangeschaft. De frontjes moeten alleen van de keuken worden verwijderd en worden gehaald door of gebracht naar Waterink Keukens. Hier worden de frontjes ontdaan van de folie, ontvet, geschuurd, gegrond en meer malen overgespoten, zodat er een krasvaste laag ontstaat. Hierdoor wordt de levensduur van uw keuken waar u ooit zo verliefd op was geworden, verlengd.

Herkent u één van de onderstaande problemen?

Loslatende folie

Folie keukenkastjes laat los

Keukenfolie laat los

Lucht onder folie

Loslatende keukenfolie deuren en kasten

Loslatende folie

Folie keukendeur laat los

Folie keukenkasten kapot

 

Dan wordt het hoog tijd om contact op te nemen met Waterink Keukens

Wij lossen het probleem van de loslatende keukenfolie definitief voor u op. Ons team met vakkundige vakmensen helpt dagelijks klanten die tegen dit probleem aanlopen.

Hieronder nog even de voordelen voor u op een rij:

  • Wij verwijderen de keukenfolie (vakkundig, geen schade aan de fronten)
  • Wij lossen uw probleem op (overspuiten van keukenfronten)
  • U bespaart geld en uw probleem is toch opgelost (u hoeft niet een compleet nieuwe keuken te kopen)
  • Uw keuken oogt als nieuw
  • Wij garanderen een vlotte oplossing (vraag naar onze levertijden)

 

Zo vraagt u een offerte aan

Maak een goede overzichts foto van de hele keuken (Dus niet de deurtjes en kastjes apart gefotografeerd!). Geef vervolgens duidelijk de maten van de keuken aan. Stuur deze op via ons contactformulier.
Let op: de offerte wordt alleen behandeld als in het bericht uw naam en adresgegevens is vermeld. U kunt een reactie verwachten tijdens onze openingstijden.

Vraag offerte aan

 


Reviews JEPP Keukens en Waterink Keukenmakerij

De folie van onze keukendeurtjes liet los. Dit irriteerde steeds meer. Nadat ons door een keukenboer werd voorgesteld om een hele nieuwe keuken te kopen zijn wij gaan zoeken op internet naar een goed alternatief. Deze vonden wij bij Waterinkkeukenmakerij.nl onder de zoekfunctie keukenfolie laat los? Nadat ik de foto's had doorgestuurd kreeg ik een keurige offerte via de mail en konden we snel zaken doen.

Zoals afgesproken werden de deurtjes keurig gedemonteerd en opgehaald en werd nog even voor de zekerheid nogmaals de kleur vastgesteld.

Na één week werden de deurtjes gerepareerd, gespoten en wel geretourneerd en werden ter plekke ook de nieuwe handgrepen gemonteerd. Wij hebben niets anders dan lof over de wijze van afhandeling en communicatie zoals het ging. De monteur werkte keurig en zorgvuldig. Dit is echt een aanrader en de keuken kan weer jaren mee.

- Familie B. -

 


Reviews JEPP Keukens en Waterink Keukenmakerij

Bij deze wil ik mijn complimenten maken voor het mooie resultaat dat is bereikt met het spuiten van mijn keukenfrontjes. De keuken ziet er weer mooi uit en ik ben er erg blij mee. Uw monteur Gerrit kunt u gerust koesteren! Deze man werkt secuur en efficiënt. Echt een vakman! Ik wens u en uw medewerkers een succesvolle en gezonde toekomst toe!

- Henk S. -

Keuken voor en na renovatie

Hieronder is een voor en na situatie van een keuken gesitueerd. U ziet hier dat wij de keukenfolie hebben verwijderd en de betreffende fronten hebben overgespoten.

Voor: lucht onder de folie

Loslatende keukenfolie deuren en kasten

Na overspuiten keuken

Keukenfolie voor en na

 

Oorzaak loslatende keukenfolie

De folie van keukenfronten laat vaak los door een combinatie van vocht en warmte. De basis van een foliedeur is MDF. Hier wordt folie om heen getrokken. Dit gebeurt met een temperatuur van 70 graden. Alles wat weer warmer wordt dan deze 70 graden kan ervoor zorgen dat de folie loslaat. Maar dat is niet de enige reden. MDF is rond het jaar 2000 vanwege milieu- en gezondheidsredenen van samenstelling veranderd. Hierdoor blijkt de lijm waarmee de folie gehecht werd aan het MDF, niet meer goed paste bij de nieuwe samenstelling. Met als gevolg dat de folie uiteindelijk loslaat.

Heeft het zin om de folie te plakken?

Nee, het heeft geen zin om te proberen zelf de folie vast te plakken. De lijm is vaak niet sterk genoeg en het verval wordt eigenlijk alleen maar versneld.

Kunnen deuren in hoogglans gespoten worden?

Het overspuiten van keukendeurtjes in hoogglans doen wij niet.

Een deurtje of de hele keuken overspuiten?

Regelmatig stellen klanten de vraag of het handiger is om één deurtje of alle keukendeurtjes over te laten spuiten. Waterink Keukens raadt aan de hele keuken in één keer over te laten spuiten. Het kan zijn dat, indien de keuken in 'etappes' wordt overgespoten, er kleur- en structuurverschil ontstaat. En dat willen we altijd voorkomen. Bovendien is het simpelweg voordeliger om de keuken in één keer te laten overspuiten.

Het kan misschien zijn dat er nog deurtjes zijn waarvan de folie nog niet loslaat, maar in de meeste gevallen zal ook daar de folie niet aan blijven hechten. Oók daarom is het raadzaam om de folie daarvan te verwijderen en de frontjes over te laten spuiten.

 


Reviews JEPP Keukens en Waterink Keukenmakerij

Eigenlijk kan ik het in twee woorden zeggen: Klasse Vakwerk! Er zijn veel aanbieders van keukenrenovatie en niet alleen de prijs, maar ook het resultaat verschilt enorm. We kunnen niet anders zeggen dan dat Waterink Keukens echt geweldig goed werk levert, een geweldige service biedt, en met uiterste precisie de keukenkasten en lades demonteert en weer terug plaatst. We hebben gewoon een heel andere keuken terug. Ook de schilder die de vaste delen kwam schilderen heeft fantastisch werk geleverd en we hebben meteen een nieuwe koelkast kunnen bestellen. In 1 x raak dus.

- R. van Oosterhout -

 


Reviews JEPP Keukens en Waterink Keukenmakerij

We hadden problemen met de folie. Op advies hebben we de keukendeurtjes laten spuiten. Het is gewoon weer een hele nieuwe keuken. Service prima en complimenten voor de monteur. Hij had er verstand van!

- Loes R. -

 

 

Belangrijk om te weten: wij verwijderen de folie en spuiten de keuken vervolgens over in de kleur die u wenst. Dit betekent dat wij de folie alleen verwijderen en de fronten vervolgens overspuiten.

 

De leefregels bij keukenfolie

Wanneer u foliedeuren in de keuken heeft gelden er een aantal basisregels ter bescherming van de folie:

 

Zo vraagt u een offerte aan

Maak een goede overzichts foto van de hele keuken (Dus niet de deurtjes en kastjes apart gefotografeerd!). Geef vervolgens duidelijk de maten van de keuken aan. Stuur deze op via ons contactformulier.
Let op: de offerte wordt alleen behandeld als in het bericht uw naam en adresgegevens is vermeld. U kunt een reactie verwachten tijdens onze openingstijden.

Vraag offerte aan

 

Wat wij nu precies doen?

We laten u met een aantal foto's zien wat wij precies doen tijdens een keukenrenovatie.

Stap 1:
Folie en lijm verwijderen d.m.v. warmte

De gebarsten en gescheurde folie wordt zorgvuldig van de keukenkastjes verwijderd. 

Plastic keukendeuren laat los

Stap 2:
1e keer grondlak spuiten

In stap 2 wordt de keukendeur voor de eerste keer vakkundig en nauwkeurig in de grondlak gezet.

Stap 3:
Schuren en plamuren

Vervolgens wordt het kastje geschuurd, geplamuurd en vrij gemaakt van beschadigingen.

overspuiten keukenkasten na loslaten folie

Stap 4:
2e keer grondlak

De fronten worden voor de tweede keer in de grondlak gezet. De laatste oneffenheden worden weggewerkt.

Keuken overspuiten na loslaten keukenfolie

Tussenstap: keukenfronten in de kleur die u wenst

De keukenfronten kunt u laten overspuiten in de kleur die u wenst. Wij kunnen de keuken in RAL, NCS, SIKKENS en Sigma kleuren spuiten.

Stap 5:
Schuren van de fronten

De fronten worden nogmaals geschuurd

Loszittende keukenfolie

Stap 6:
1e keer aflakken

De fronten worden voor de 1e keer afgelakt.

Stap 7:
2e keer aflakken

De fronten worden voor de 2e keer afgelakt.

Stap 8:
Keukenfronten te drogen gelegd

Uiteindelijk worden de fronten te drogen gelegd in een stofvrije ruimte.

Kasten laten drogen na overspuiten

 

Leuk om kennis te maken

Waterink Keukenmakerij: Hardenberg

Wij zijn Ageeth en Erwin Waterink, de drijvende krachten achter het team van Waterink Keukens. Onze visie: u bepaalt hoe uw keuken er uit komt te zien.

Wij zetten echter wel de expertise en ervaring in om u van deskundig advies te voorzien. Dit doen wij op een nuchtere en eerlijke manier.

Wanneer wij denken dat u een ‘verkeerde’ keuze maakt onderbouwen wij dit. Door de verschillen te laten zien. En u te vertellen over de voor- en nadelen.

 

 

Actief in heel Nederland

In de afgelopen periode waren wij actief in heel Nederland.

Werkgebied Waterink

 


terug naar album overzicht

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | webdesign dotsolutions