Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Kan ik een hete pan op het aanrecht zetten?

Kunt u een hete pan op het aanrecht zetten zonder dat er schade ontstaat aan het keukenblad? Dit verschilt per blad. Waterink Keukens licht dit toe.

goedkope-keuken-gezocht

Oriëntatie op een keukenblad

Met regelmaat krijgen wij klanten bij ons in de showroom die zich oriënteren op een keukenblad voor in de nieuwe keuken. Klanten vragen zich hierbij af op welk type aanrechtblad een hete pan geplaatst kan worden? De informatie met betrekking tot deze vraag is niet altijd even makkelijk te achterhalen. Waterink Keukens baseert haar informatie altijd op praktijkgerichte ervaringen. In dit artikel gaan wij bijvoorbeeld in op een veelvoorkomend misverstand wat wij voorbij horen komen.

Een keukenblad van keramiek

Waterink Keukens adviseert klanten die een pan op het aanrechtblad kwijt willen te kiezen voor een keramieken aanrechtblad. Een keramieken aanrechtblad wordt gemaakt van een mengsel van porselein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Dit mengsel wordt gebakken onder hoge druk. Zodoende ontstaat een licht en stevig materiaal.

Bestand tegen hitte tot 450 graden Celsius

Een keukenblad van keramiek is bestand tegen hitte tot temperaturen van 450 graden Celsius. Een hete pan kunt u dus met een gerust hart op het aanrecht zetten.

Hete pan op een stenen aanrechtblad?

Eén van de meest gehoorde misverstanden die wij tegenkomen is dat een stenen aanrechtblad bestand is tegen de hitte. Wij plaatsen hier een belangrijke kanttekening bij. Een stenen aanrechtblad kan gaan scheuren doordat er een hittebron op geplaatst wordt. Dit heeft te maken met het grote temperatuurverschil. Een stenen keukenblad is vaak koud. Door de hete pan hierop te zetten is het verschil te groot en kan er een scheur ontstaan.

Hete pan en een kunststof aanrechtblad?

Een hete pan kan zeker niet op een kunststoffen aanrechtblad geplaatst worden. Simpelweg omdat het kunststof dan zal smelten. Er is op het moment echter wel een een kunststof blad op de markt met een soort rvs onderlaag waar de hete pan wel op zou kunnen staan. Het staal geleidt de warmte en verdeelt de warmte waardoor het blad niet smelt. Kort samengevat geldt dat op de meeste kunststof bladen geen hete pan kan staan. Wij raden aan hier voorzichtig mee om te gaan. Laat u in elk geval goed adviseren door uw keukenadviseur.

Leverancier keramisch keukenblad

Waterink Keukens ondersteunt u zowel bij het vinden van een passend keukenblad als bij eventuele vervanging van een kapot keukenblad.

Waterink Keukens levert en plaatst voor u een keramisch keukenblad.
Schade aan het keukenblad? Wij kunnen het keukenblad vervangen.

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact