Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Keramische kookplaat

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken dient u te kiezen welk soort kookplaat u in de keuken wilt hebben. Wij zetten de voor- en nadelen van het koken op een keramische kookplaat voor u op een rij.keramische kookplaat

Hoe werkt keramisch koken

Wanneer u keramisch kookt wordt de pan verwarmt door een warme keramische plaat. Deze keramische plaat wordt verwarmd door metalen spiralen die door middel van elektriciteit verwarmd worden.

Goede pannen

Goede, vlakke, gladde pannen zijn essentieel om goed te koken op een keramische kookplaat. Wanneer een pan al eerder op een gasfornuis is gebruikt kan deze zijn vervormd door de gasvlam. Doordat de gasvlam niet overal een gelijke temperatuur heeft. Deze pan is niet meer bruikbaar op de keramische kookplaat. Wanneer de bodem van de pan niet egaal is dan verloopt de warmtegeleiding niet optimaal en gaat er energie verloren.

Verlies van energie

Er is vaak ook sprake van verlies van energie na het koken. Dit komt doordat de keramische kookplaat lang warm blijft nadat de pan van de plaat is gehaald.

Veiligheid

Koken op een keramische kookplaat heeft als nadeel dat de kookplaat warm blijft. Hier kan men zich flink aan branden. Toch is het doorgaans veiliger dan koken op gas. Simpelweg omdat de vlam niet in de pan kan slaan.

Schoonmaken

Een keramische kookplaat kan makkelijk schoongemaakt worden. In tegenstelling tot het gasfornuis, wat allerlei oneffenheden, bevat is een keramische kookplaat egaal en glad.

Koken met een keramische kookplaat

Bij een keramische kookplaat geldt dat het vrij lang duurt voordat de plaat warm is. Aan de andere kant is het ook zo dat een keramische kookplaat lang warm blijft. Stel dat u vlees aan het bakken bent. Het vlees is gaar. Maar u laat de pan nog even op de plaat staan. Gegarandeerd dat uw vlees aanbrandt. Dit omdat de kookplaat lang warm blijft.

Waarom een keramische kookplaat?

Wij zien in de praktijk vaak dat klanten kiezen voor een keramische kookplaat omdat zij hier aan gewend zijn. Vaak is de schakeling van keramisch naar inductie vrij groot. Klanten die een inductie kookplaat gewend zijn en overstappen naar een keramische kookplaat moeten doorgaans wennen aan de lange warme tijd van de keramische kookplaat.

Problemen met uw kookplaat?

Veel gelezen artikelen

Diensten

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op