Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Keuken kopen? Stappenplan aanschaf nieuwe keuken

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken is goede oriëntatie essentieel. Waterink Keukens stelde een stappenplan op met aantal aandachtspunten waarbij wij ons baseren op de dagelijkse praktijk.

Een nieuwe keuken

Het is zover! U heeft besloten op zoek te gaan naar een nieuwe keuken. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moeten houden zoals:

Waarom een nieuwe keuken?

De redenen voor een nieuwe keuken kunnen variëren van te weinig ruimte tot verouderde keukens.

Oriëntatie op een nieuwe keuken

De oriëntatie op een nieuwe keuken kan op diverse manier plaatsvinden. Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Het bezoeken van keukenzaken in de regio.
 • Oriëntatie via het internet.
 • Het opvragen van keukenbrochures.
 • Het bekijken van de keukens van familie of vrienden.

Goedkope keukens in Duitsland

Veel mensen denken dat keukens in Duitsland goedkoper zijn. Qua aanschafprijs kan dit kloppen. Toch zitten er ook haken en ogen aan het bestellen van keukens in Duitsland. Zo mogen Duitse keukenbedrijven de keuken niet komen monteren in Nederland. Dit betekent dat u extra dient te betalen voor de montage kosten.
Lees het artikel: Zijn keuken in Duitsland goedkoper?

Het beschikbare budget

Klanten komen vaak binnen en hebben een bepaald budget in het hoofd. Dit bedrag hoeft niet meteen op tafel te komen. Maar voor u als oriënterende keukenkoper is het raadzaam hier vooraf een standpunt over in te nemen.

De stijl van de keuken

Eén van de belangrijkste vragen is: ‘welke stijl keuken prefereert u’.

De kleur van de keuken

De mogelijkheden om in kleur te variëren zijn eindeloos.

Meer weten over de kleur van de keuken?

Keukenfronten

De stijl van keukenfronten is bepalend voor de stijl van de keuken. In de showroom van Waterink Keukens vindt u talloze voorbeelden van keukenfronten passend bij landelijke, stoer landelijke en moderne keukens.

Loslaten folie keukendeuren en keukenkasten

Wanneer u kiest voor foliedeuren in de keuken is het van belang vooraf in ogenschouw te nemen hoe u hier zorgvuldig mee omgaat. Voor foliedeuren gelden namelijk een aantal basisregels:

 • Koffiezetapparaten en waterkokers voor (en niet onder) de hangkasten zetten als u deze gebruikt.
 • De oven enkel open doen om er een gerecht in te doen of er uit te halen. Zaak is deze zo vlot mogelijk te sluiten zodat er minimaal warmte en vocht vrijkomt.
 • Wanneer u een vaatwasser in de keuken hebt dient u deze na het programma dicht te laten. Het is niet raadzaam deze te openen om te wasemen. Dit is namelijk fataal voor de folie.
 • Gebruik de afzuigkap ter bescherming van de hangkasten. Te vaak zien wij klanten die een afzuigkap hebben maar deze niet gebruiken. Gevolg is dat de foliedeuren aan een te hoge temperatuur worden blootgesteld en er te veel vocht vrijkomt waardoor de folie loslaat.

Door deze basis regels in acht te nemen voorkomt u problemen met loslatende keukenfolie.

Keuken kopen? Stappenplan aanschaf nieuwe keuken

Meer informatie over keukenfronten?

Soorten keukenladen

Waterink Keukens biedt de volgende soorten keukenladen.

 • Houten keukenladen
 • Kunststoffen keukenladen
 • Stalen keukenladen

Meer informatie over keukenladen en keukenkasten

Keukenapparatuur

Van belang is ook mee te nemen welke apparatuur u in de keuken wilt hebben om het gebruiksgemak te vergroten. Bij keukenapparatuur kunt u denken aan:

Meer weten over keukenapparatuur

Een quooker in de keuken

Waterink Keukens is leverancier van de Quooker. Dit is een kokend water kraan. Het voordeel van een Quooker is dat u altijd vlot kokend water bij de hand hebt. De energievretende waterkoker kan dus uit de keuken verwijderd worden.

Meer weten over een Quooker in de keuken?

Welk aanrechtblad wilt u in de keuken

Er zijn diverse soorten aanrechtbladen die u in de keuken kunt laten plaatsen. Waterink Keukens biedt keukenbladen in drie stijlen:

Meer informatie over een passend aanrechtblad

Ergonomie in de keuken

Bij de keuze voor het aanrechtblad speelt ook de ergonomie een rol. Wanneer u erg lang bent is het ergonomisch onverantwoord een laag keukenblad te laten plaatsen. In gezinnen zal een middenweg gevonden moeten worden. U kunt beter op voorhand het ergonomische aspect in overweging nemen dan dat u achteraf de keuken moet laten verhogen of verlagen.

Meer weten over ergonomie en het aanrechtblad

Koken op gas, inductie of keramisch

Wilt u koken op gas, op een inductiekookplaat of kiest u toch voor keramisch koken? Goede oriëntatie voorkomt dat u na een aantal weken spijt heeft van een (mogelijk) overhaaste keuze. Het is zaak de voor- en nadelen goed te bestuderen en een passende keuze te maken. Voor elke soort kookplaat valt iets te zeggen. Wij zetten ze voor u op een rij:

Meer informatie over de kookplaat

Welke achterwand wilt u in de keuken?

De keuze voor de achterwand in de keuken bepaalt veel als het gaat om de uitstraling. Tegels hebben tenslotte een compleet andere uitstraling dan RVS. En een glazen achterwand is anders dan een achterwand van WAPEX. Waterink Keukens zet een aantal tips voor de keuze van de achterwand in de keuken voor u op een rij:

Tips en advies bij keuze achterwand keuken


Verwante informatie

Contact

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd? Neem nu contact met ons op.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op