Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Keukenblad van composiet

Vaak zijn aanrechtbladen van composiet een alternatief voor natuursteen. De keukenbladen worden niet volledig uit de natuur gedolven. Door het productieproces is een composieten keukenblad eenvoudiger op ‘maat’ gemaakt. Het geeft u meer keuze in kleur en decor. Waterink Keukens ontwerpt uw keuken met composieten keukenblad.

Populair in de keuken

Composiet is een populair materiaal voor het aanrechtblad. In tegenstelling tot een granieten keukenblad biedt composiet meer vrijheid. U bepaalt zelf de kleur. Daar komt bij dat de kwaliteit vaak uitstekend is. Het onderhoud van het keukenblad van composiet is relatief eenvoudig.

Voordelen composiet
De voordelen van een composieten keukenblad zijn:

  • Oerster: door de wijze van productie is dit aanrechtblad erg sterk.
  • Grotendeels waterdicht: doordat tijdens de productie de materialen dicht op elkaar worden geperst.
  • Redelijk hittebestendig: zeker in vergelijking met kunststof aanrechtbladen. Toch is het raadzaam een onderzetter onder uw hete pan te plaatsen.
  • Kras- en snijbestendig: het blad kan een behoorlijk stootje verdragen. Toch is een snijplank altijd aan te raden.

Nadelen composiet
Composiet heeft ook nadelen. Namelijk:

  • Hittebestendigheid: ondanks dat het composiet niet vlot barst kan het aanrechtblad wel verkleuren door de hitte. Dit omdat de hars in het composiet verbrandt.
  • Vlekgevoelig: composieten aanrechtbladen zijn ondanks de hoge dichtheid wel vlekgevoelig. Dit is ook nog weer afhankelijk van de afwerking van uw keukenblad.

Onderhoud composieten keukenblad

Doorgaans is een composieten keukenblad erg onderhoudsvriendelijk.

  • U maakt deze schoon door met een vochtige doek het vuil weg te halen.
  • Zure sappen of heet vet kunnen zorgen voor vervelende vlekken. Wilt u dit schoonmaken? Dan gebruikt u een spons met een lichte reiniger.
  • Vetvrij maken? Gebruik glasreiniger om het blad vetvrij te maken.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op