Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Keukenblad van graniet

U oriënteert zich op een nieuwe keuken. Daarbij onderzoekt u nauwgezet de mogelijkheden. Het keukenblad is bepalend voor de aanblik van uw keuken. Naast het ‘plaatje’ is er ook nog de praktische kant. Waterink Keukens ontwerpt uw keuken met granieten keukenbladen.

100% natuurlijk materiaal

Een granieten keukenblad is altijd uniek. Omdat het een natuurlijk product is, is geen keukenblad hetzelfde. Zoals het graniet uit de natuur wordt gehaald, wordt het ook in uw keuken geplaatst. De basiskleuren van graniet zijn: wit, roze en zwart. Met een granieten aanrechtblad haalt u een tijdloze, onverwoestbare uitstraling in huis. Voorwaarde is wel dat aandacht besteedt aan het onderhoud van het granieten aanrechtblad.

Voordelen granieten keukenblad
Een aanrechtblad van graniet is:

  • Krasbestendig: een granieten keukenblad is krasbestendig. U kunt groenten snijden zonder dat het keukenblad hieronder lijdt.
  • Stootvast en slijtvast: het blad zal niet gauw tekenen van slijtage vertonen.

Nadelen van graniet
Een granieten aanrechtblad heeft ook zijn nadelen:

  • Aanbouw van de keuken: mocht u besluiten de keuken uit te breiden dan is het lastig om passend aanrechtblad te vinden. Dit omdat elk granieten aanrechtblad uiterst uniek is.
  • Onderhoud: een granieten aanrechtblad vraagt veel onderhoud. Anders wordt het keukenblad mat.
  • Hittebestendig: zorg dat u een onderzetter op het aanrecht plaatst voordat u hier een pan opzet. Er kunnen namelijk scheurtjes ontstaan in graniet door de hitte.

Onderhoud van een granieten keukenblad

  • Impregneer het keukenblad: Graniet is niet waterdicht. Door te impregneren maakt u het aanrechtblad waterafstotend. Doet u dit niet dan leidt dit tot beschadiging van het keukenblad. Dit dient u 2 x per jaar te doen.
  • Wees voorzichtig met bijtende materialen: Wijn en schoonmaakmiddelen kunnen zorgen voor blijvende schade. Ook citrusvruchten veroorzaken blijvende schade.
  • Maak nooit schoon met bijtende materialen: Kies altijd voor een vochtige doek en neutrale zeep.

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact