Vaatwasser in de keuken

Tegenwoordig is de vaatwasser vrijwel onmisbaar in een keuken. Bij de aanschaf van een vaatwasser spelen plaatsing, energielevel en geluidsniveau een belangrijke rol. De vakmensen van Waterink Keukenmakerij plaatsen jouw keuken.

De afwas verwerken

In basis moet een vaatwasser in staat zijn om alle mogelijke viezigheid schoon te maken. Vette pannen, vieze glazen en borden moeten schoon worden.

Zet jouw wensen op een rij

Bij de aanschaf van een vaatwasser is het belangrijk een aantal zaken in ogenschouw te nemen.

Grootte van de vaatwasser

De grootte van de vaatwasser hangt allereerst af van de grootte van de keuken. Daarnaast hangt dit ook af van de hoeveelheid afwas die je dagelijks te verwerken hebt

vaatwasser: apparatuur keuken

Energieverbruik van de vaatwasser

Hoe energiezuinig is de vaatwasser die je gaat aanschaffen? Je dient zich te realiseren dat de meeste vaatwassers dagelijks een programma van (pakweg) een uur draaien. Hier is wel degelijk winst te behalen. Een vaatwasser wordt ingedeeld van klasse G (minst energiezuinig) tot klasse AAA (meest energiezuinig). De meeste vaatwassers zijn tegenwoordig echter AAA. 

Programma vaatwasser

Een vaatwasser draait normaal gesproken een programma wat plusminus een uur of drie in beslag neemt. Tegenwoordig kennen de meeste vaatwassers echter ook een versneld programma. Dit betekent dat de vaatwasser meer water en energie verbruikt. Maar ook dat de vaat sneller schoon is. De lange programma's kosten minder stroom en water. Wij adviseren de vaatwasser 's nachts aan te zetten. Dan kan de vaatwasser rustig en zuinig het lange programma draaien. Bijkomend voordeel is dat de vaat goed droog is wanneer je de volgende dag de vaatwasser uitpakt.

Functies en programma’s vaatwasser

Vaatwassers zijn er in alle soorten en maten met verschillende programma’s en functies. Wij bekijken in samenspraak met je wat in jouw geval het meest van toepassing is. Wanneer je gebruik maakt van één programma is het zonde te investeren in een vaatwasser met 25 programma’s. Anderzijds geldt dat wanneer je te maken hebt met speciaal advies speciale programma’s bijzonder waardevol kunnen zijn.

Geluidsniveau vaatwasser

Het is buitengewoon storend wanneer de vaatwasser constant ‘op de voorgrond’ treedt wanneer hij draait. Wij streven naar vaatwassers die zo min mogelijk geluid maken.

Is de vaatwasser veilig?

Met name wanneer je kleine kinderen hebt is dit een belangrijke vraag. Er zijn vaatwassers op de markt met een kinderbeveiliging. Hier is het niet mogelijk de vaatwasser te openen gedurende het programma.

Levensduur vaatwasser

De levensduur van de vaatwasser wordt onder andere bepaald door de vaatwastabletten of middelen die je gebruikt. Tegenwoordig zijn er tal van soort op de markt. Drie, vier en vijf in ééntabletten die alles schoonmaken. Neem hierbij echter de volgende aspecten in ogenschouw:

 • Het belang van glansspoelmiddel
  Belangrijk om te weten is dat glansspoelmiddel er voor zorgt dat de vaat droger wordt. Het is dus niet handig om vaatwastabletten zonder glansspoelmiddel te gebruiken. Toch zijn er tabletten op de markt die zonder glansspoelmiddel worden aangeboden.
 • Het belang van zout
  Zout verlengt de levensduur van een vaatwasser. Ook hier geldt dat er tabletten op de markt zijn die zonder zout aangeboden worden.

Vaatwasser dicht of open voor droging?

Veel klanten besluiten de vaatwasser open te zetten direct nadat het programma afgelopen is. Dit is erg slecht voor de materialen in de keuken zoals het keukenblad en de keukenkastjes. Het vocht wat vrijkomt bij het openen van de vaatwasser tast namelijk de materialen aan.

Lees meer over: vaat open of dicht na einde vaatwasprogramma?

Uw wensen, onze deskundigheid

Op gesprek bij ons in de showroom zetten wij je wensen op een rij. Aan de hand hiervan komen wij met een advies. Wij adviseren je vanuit onze ervaring en deskundigheid. Toch ligt de vrijheid bij je als klant.

Om deze redenen kies je voor ons

Waterink Keukenmakerij onderscheidt zich door een snelle, nette en volledige aflevering van het project. Dit kenmerkt zich in een aantal uitgangspunten:

 • Je kunt bij ons terecht voor budgetkeukens en handgemaakte keukens
 • Een ontwerp op maat (wij kijken uit naar jouw wensen)
 • Een keuken op maat (bijna alles kan)
 • Gebouwd door een team wat nog puur vakmanschap kent (en daar zijn wij trots op)
 • De keuken wordt gebruiksklaar geplaatst (wanneer wij weg zijn kun jij de keuken gebruiken)
 • Wij verzorgen de afvoer van het afval (scheelt je een dag afval ruimen)
 • Vlotte communicatie, korte lijnen (voorkomt een hoop frustratie)

 

Neem direct contact op

 

 

Veel gelezen artikelen

Diensten

Contact

Heb je vragen, neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

 • service Service met een lach
 • kwaliteit Altijd kwaliteit
 • prijs Eerlijke prijs
 • detail Oog voor detail
 • vakmanschap Vakmanschap
 • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | hosting dotsolutions