Keramisch aanrechtblad of keukenblad in jouw keuken?

Orienteer jij je op een keramisch aanrechtblad voor in jouw keuken? Waterink Keukens is gespecialiseerd in de vervaardiging van handgemaakte keukens en standaardkeukens. Kom je bij ons in de showroom dan gaan we kijken naar een keuken die helemaal bij jou past qua stijl en budget. Het aanrechtblad is één van de belangrijke elementen in een keuken. Wij vertellen je alles over het materiaal, de voordelen en de nadelen.

Wat is keramiek?

Een keramisch aanrechtblad is, zoals de naam zegt, gemaakt van de stof keramiek. De stoffen die hiervoor gebruikt worden zijn klei, porselein, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Dit geheel wordt gebakken en geperst om zo een licht maar toch stevig materiaal te vormen om bijvoorbeeld een keukenblad of een vensterbank van te maken. Tijdens het fabriceren van een keramisch keukenblad kan er ook wat gespeeld worden met de kleur. Voor ieder wat wils.

Voor- en nadelen van een keramisch keukenblad

Keramiek is een bijzondere stof om allerlei redenen. Het heeft allerlei eigenschappen die in de keuken erg welkom zijn en voor de professional misschien zelfs onmisbaar. Hier volgt een overzicht van de voordelen:

Vormvast en hittebestendig

Een keramisch keukenblad is vormvast en hittebestendig. Er wordt in de keuken veel gewerkt met hete pannen, hete vloeistof etc. Bij andere keukenbladen kan dit leiden tot beschadiging, vervorming en verkleuring. Een keramisch keukenblad is daarentegen volledig resistent tegen hitte.

Krasvast

Krassen op het keukenblad zijn ook verleden tijd met een keramisch keukenblad, dit komt vooral door de hardheid van het materiaal. Voor uw messen is het wel prettig alsnog een snijplank te gebruiken, anders zullen deze snel bot worden.

Keramiek is vloeistofdicht

De toplaag van het keukenblad is homogeen, wat wil zeggen dat het één stof betreft. Dit maakt het onmogelijk voor vloeistoffen om in het keukenblad te trekken. Hierdoor verkleurt het blad dus niet, bovendien is het erg hygiënisch.

Keramisch keukenblad of aanrechtblad

Onderhoud niet noodzakelijk

Het vorige punt versterkt het voordeel dat het blad onderhoudsvrij is. Als je een doekje over het keukenblad heen haalt is het weer klaar voor gebruik.

Lichte keukenbladen

Keramische keukenbladen zijn vrij licht en dus is het relatief eenvoudig te installeren in de keuken. Ook neemt de kans op beschadigingen af wanneer het installeren een soepel verloop kent.

Nadelen van een keramische kookplaat

Naast de voordelen zijn er een paar nadelen aan keramische keukenbladen.

Keramiek is stootgevoelig

Een nadeel van een keramisch keukenblad is de stootgevoeligheid. Omdat keramiek zo’n harde stof is kan het veel verdragen zoals hitte of veel gewicht. Maar plotselinge klappen of stoten van zware voorwerpen kunnen veroorzaken dat er een splinter vanaf springt. Het is mogelijk om het keukenblad te repareren maar de schade definitief wegwerken is lastig. De schade blijft vaak wel zichtbaar.

Spoelbak keramisch

Aanrechtblad van keramiek + spoelbak van RVS

Omdat je continue met pannen en andere materialen werkt in de spoelbak is de spoelbak een kwetsbaar elementen. Daarom adviseren wij vaak de combinatie: keramisch aanrechtblad + spoelbak van RVS. Op deze manier bescherm je de kwetsbare randen van de spoelbakken met RVS (Roestvrij Staal)

RVS Spoelbak bekleed met keramiek

Er zijn ook RVS Bakken verkrijgbaar die aan de binnenkant bekleed worden met keramiek. De flens van de spoelbak ligt dan verzonken in het blad. De bodem van de spoelbak is ook van en heeft een afloop (loopt schuin af). Dit heeft een keramieken spoelbak niet.

Opdikken van een keramisch keukenblad

Van nature is keramiek erg dun. Bij een onderbouw spoelbak wordt de rand boven de spoelbak dus vaak erg dun. Dit geldt ook vaak zaken als smetlijsten, achterwanden en vensterbanken. Het is mogelijk om het materiaal op te dikken, hier hangt echter wel een prijskaartje aan.

Aanrechtblad keramisch

Keukenblad keramisch

 

Liever een andere stijl keukenblad?

In ons assortiment vind je ook keukenbladen van de volgende materialen:

Betonciré
Keukenblad

BetonCiré is een cementstuc wat erg geschikt is voor het gebruik als aanrechtblad in een keuken. Het materiaal is goed te verwerken en de wasbakken en schuine kanten zijn eenvoudig op maat te maken.

Ga door naar: keukenblad van betonciré

Keukenblad
van composiet

Composiet wordt niet volledig uit de natuur gedolven. Het is een oersterk materiaal wat grotendeels waterdicht is. Ook is een aanrechtblad van composiet goed bestand tegen krassen en snijden.

Ga door naar: keukenblad van composiet

Keukenblad
van graniet

Een granieten keukenblad is altijd uniek en tijdloos. Simpelweg omdat het een natuurlijk product is. Zoals het graniet uit de natuur wordt gehaald, wordt het ook in jouw keuken geplaatst. 

Ga door naar: keukenbladen van graniet

Keukenblad
van kunststof

Kunststof keukenbladen bestaan uit meerdere lagen. De diversiteit in kleur en design is oneindig. Voordeel is dat ze goedkoper zijn. Ook zijn de keukenbladen onderhoudsvriendelijk en waterdicht.

Ga door naar: keukenbladen van kunstof

 

Hier vind je meer informatie:

 

Waterink Keukens Hardenberg

Handgemaakte keukens.

>> Handgemaakte keukens

 

Waterink Keukens Hardenberg

Inspiratie opdoen?

>> Inspiratie keukens

 

 

Waterink Keukens Hardenberg

Webshop vol keukenaccessoires?

>> Webshop

 

 

 

Zet nu de eerste stap

Waterink keukens helpt je graag bij het uitzoeken van een keukenblad wat past bij jouw wensen en behoeften? Zet nu de eerste stap en vraag vrijblijvend informatie aan.

 

 

Neem direct contact op

 

 

 

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

  • service Service met een lach
  • kwaliteit Altijd kwaliteit
  • prijs Eerlijke prijs
  • detail Oog voor detail
  • vakmanschap Vakmanschap
  • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | webapplicatie dotsolutions