Kookeiland of keukeneiland

Een kookeiland of keukeneiland in je keuken laten plaatsen? Waterink Keukenmakerij is totaalleverancier op het gebied van keukens. Dit betekent dat wij:

 • keukeneilanden op maat ontwerpen
 • keukeneilanden in diverse stijlen kunnen maken en leveren
 • de volledige plaatsing van keukeneilanden verzorgen.

 

 

Ageeth en Erwin Waterink

Leuk om kennis te maken, wij zijn Ageeth en Erwin Waterink.

Waterink Keukenmakerij: Hardenberg

 

 

Van harte welkom

Je bent van harte welkom voor een adviesgesprek in onze showroom (uiteraard onder het genot van een bak koffie of thee)

Handgemaakte keukenkasten

 

 

Centraal keukeneiland

Bij het inrichten van hun huis treffen wij klanten die spelen met het idee om een keukeneiland in de keuken op te nemen. Het is immers een modern en aantrekkelijk concept met specifieke voordelen, dus het is zeker een interessante optie voor in jouw woning.

Keukeneiland of kookeiland keuken

Stijlen keukeneilanden

Keukeneilanden zijn leverbaar in de stijl van jouw keuken. Voorbeelden van stijlen zijn:

Voordelen van een keukeneiland

Keukeneilanden hebben een aantal speciefieke voordelen waar je zeker even bij moet stilstaan wanneer je nadenkt over de aanschaf van een kookeiland.

 • Ergonomie: met een slim ingedeeld kookeiland heb je al je favoriete plekjes dicht bij elkaar, zodat je niet steeds heen en weer hoeft te lopen tussen bijvoorbeeld je kookplaat en je spoelbak.
 • Extra oppervlakte: een kookeiland biedt heel wat extra oppervlakte om te gebruiken naast je gewone aanrecht.
 • Extra opbergruimte: naast extra werkoppervlakte is een kookeiland ook interessant omdat het heel wat extra opbergruiimte biedt. In de ruimte onder het kookeiland kan je immers heel wat kwijt.
 • Design: tot slot is het belangrijk om niet te vergeten dat een kookeiland een belangrijke esthetische functie heeft binnen je keuken. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan je je keuken van een moderne, landelijke, gezellige of eigentijdse toets voorzien. Dankzij de vele personalisatieopties van kookeilanden wordt jouw kookeiland binnen de kortste keren een centraal punt van stijl en klasse in je keuken.

Inspiratie keukeneiland of kookeiland

Nadelen van kookeilanden

Helaas is het niet alleen rozengeur en manenschijn in het land van de kookeilanden. Hieronder vind je een lijstje met een paar nadelen die typisch zijn voor keukeneilanden.

 • ruimte: een keukeneiland neemt iets meer plaats in dan een klassieke keuken. Hoewel er technieken zijn om dit ruimteverlies te camoufleren, moet een keuken natuurlijk wel groot genoeg zijn om een kookeiland te kunnen herbergen.
 • prijs: naast een verlies aan ruimte moet je ook rekening houden met een eventueel hogere prijs. Over het algemeen is een keuken met kookeiland namelijk iets duurder dan een standaardinrichting van een keuken

Het keukenblad

Een kookeiland kan gesierd worden met verschillende soorten keukenbladen zoals:

Deze hebben eerst en vooral een functioneel doel: ze moeten bestand zijn tegen krassen, vocht en hitte zodat men er effectief en zonder zorgen op kan koken. Daarnaast heeft een keukenblad echter ook een esthetisch doel: in overeenstemming met de rest van jouw keuken zorgt het namelijk voor een visueel aangename toets en brengt het stijl en sfeer in jouw keuken.

Keukeneiland

Landelijke keukeneiland

Wat met de afzuigkap?

Het is mogelijk jouw kookeiland te combineren met een afzuigkap. In feite zijn er zelfs verschillende wegen die je kan bewandelen als het gaat om afzuigkappen.

 • Klassieke afzuigkap

  De klassieke afzuigkap is ingebouwd in het plafond. Technisch gezien is het de meest eenvoudige oplossing, wat voordelen met zich meebrengt zoals een relatief lage prijs. Daar staat wel tegenover dat een afzuigkap in het plafond er niet zo elegant uitziet en zelfs de aandacht van jouw kookeiland af zou kunnen leiden.
   
 • Telescopische afzuigkap

  Een telescopische afzuigkap kan, zoals de naam al doet vermoeden, op een neer bewegen. Concreet betekent dit dat je de afzuigkap omhoogschuift wanneer je begint te koken. Als je klaar bent schuif je hem eenvoudig terug omlaag, zodat hij niet steeds in de weg zit en het geheel er beter uitziet. Een ander voordeel is het feit dat een telescopische afzuigkap ook dienst doet als spatwand tijdens het koken, omdat hij direct naast de kookplaat geplaatst wordt.
   
 • Randafzuiging

  Bij dit soort afzuigkap zorgt een motortje ervoor dat alle kookdampen afgezogen worden naar een open ruimte rondom de kookplaat. Ook dit is een esthetisch verantwoorde oplossing. Wel moet je rekening houden met het feit dat randafzuiging minder effectief is bij hoge pannen omdat hun dampen zich niet zo gemakkelijk naar omlaag laten afzuigen.

Handgemaakte keukeneilanden

Toepassingen keukeneilanden

Keukeneiland kunnen over heel verschillende manieren ingericht worden. In de praktijk zien wij inrichtingen met:

 • kookplaat op het kookeiland
 • een kraan of quooker op het kookeiland
 • barkrukken om te zitten aan het eiland
 • een tafel gekoppeld aan het eiland

Handgemaakte keukeneilanden

In onze werkplaats vervaardigen wij handgemaakte keukens. Dat wil zeggen dat we ouderwets vakmanschap leveren en je een keuken/keukeneiland op maat krijgt. Grof gezegd kunnen wij alles maken wat jij wenst. Werkbladen, deuren, kasten en laden en deuren maken wij geheel op maat. Gevolg: een volledige unieke keuken die helemaal bij jou past!

>> Handgemaakte keukens

Standaard keukeneilanden

Binnen ons assortiment standaardkeukens vind je ook keukeneilanden. Deze keukeneilanden kennen standaardmaten. Dit hoeft geen enkele belemmering te zijn omdat het keukeneiland prima in je keuken past. Deze eilanden vind je in diverse keukenstijlen.

>> Standaard keukens

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant:

Hier vind je meer informatie:

 

Artikel 1

Alle informatie over duurzame keukens.

>> Duurzame keukens

 

Artikel 2

Handige tips en adviezen voor je keuken

>> Keukenvraagbaak

 

 

Artikel 3

Alles over de inrichting van jouw keuken

>> Keukeninrichting

 

Contact

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Contact Waterink Keukenmakerij en JEPP Keukens

Offerte aanvragen

Afbeeldingen toevoegen:
Klik op BESTAND KIEZEN en selecteer meerdere afbeeldingen op uw PC!

 • service Service met een lach
 • kwaliteit Altijd kwaliteit
 • prijs Eerlijke prijs
 • detail Oog voor detail
 • vakmanschap Vakmanschap
 • service Een luisterend oor

Al met al zijn wij super tevreden over het hele traject.
Jammer dat je niet zo vaak een nieuwe keuken hoeft te kopen ...

Bekijk hier alle ervaringen

sitemap | contact | privacy | website optimalisatie dotsolutions