Keukenkraan: waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Waar dien je op te letten bij de aanschaf van een keukenkraan in jouw bestaande of nieuwe keuken? Waterink Keukenmakerij zet een aantal aandachtspunten voor je op een rij.

Wat vind jij belangrijk qua keukenkraan?

Elke unieke klant vindt andere aspecten belangrijk als het gaat om de keuze voor een passende keukenkraan in de keuken. De volgende punten komen naar voren bij klanten die aangeven dat het van belang is dat de keukenkraan:

Keukenkraan plaatsen of vervangen

Hendel of knoppen

Wil je een kraan met hendel of knoppen? Onderstaand zie je enkele foto’s om de verschillen te illustreren.

Keukenkraan met hendel

Keukenkraan met knoppen

C uitloop keukenkraan

Knop keukenkraan

Eenmengs- of tweemengskraan

Bij het aantal grepen heb je de keuze uit een eenmengskraan of een tweemengskraan. Bij een eenmengskraan wordt de kraan bediend met één greep. Hierbij is het belangrijk in de gaten te houden hoe de kraan staat (het is vervelend wanneer je denkt koud water te hebben en het blijkt kokend heet te zijn).

Tweemengskranen hebben twee grepen. Eén voor koud water en één voor warm water. Een nadeel van de tweemengskraan is dat je voor de juiste temperatuur aan twee knoppen moet draaien. Dit heeft overigens ook meteen als voordeel dat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan qua temperatuur.

Stijl van de kraan passend bij de keuken

Waterink Keukenmakerij biedt keukenkranen aan in de stijlen landelijk en modern. Zodoende kunt je de stijl van de keukenkraan laten aansluiten op de stijl van de keuken.

Keukenkraan plaatsen of vervangen

Het design van de kraan

Bij het design van de kraan spelen twee aspecten een rol. Namelijk de:

Qua vorm van de kraan kun je kiezen voor verschillende uitlopen die qua design allen een ander aanzicht geven. Zo zijn er kranen met een:

C uitloop keukenkraan

L-Uitloop keukenkraan

U-Uitloop keukenkraan

Schuingebogen uitloop keukenkraan

Een uittrekbare handdouche

Met een uittrekbare handdouche is het makkelijker om de gootsteen goed schoon te maken. Het is mogelijk om de kraan uit te trekken waardoor je deze flexibel kunt bewegen.

Kokend water kraan of Quooker

In zeven van de tien keukens verkopen wij momenteel een kokend waterkraan. Ook wel bekend als een quooker. De quooker heeft als voordeel dat je meteen kokend water bij de hand hebt. Je hebt bij het plaatsen van de kokend waterkraan twee keuzes:

Quooker of heetwaterkraan plaatsen in de keuken

De inzet van Waterink Keukenmakerij

Waterink Keukenmakerij adviseert je over de best passende kraan in jouw keuken. Hierbij nemen wij de aspecten comfort, praktisch en design mee in ons advies. Wij verzorgen vervolgens de volledige montage van de keukenkraan inclusief de aansluiting van het water.

Om deze redenen kies je voor ons

Waterink Keukenmakerij onderscheidt zich door een snelle, nette en volledige aflevering van het project. Dit kenmerkt zich in een aantal uitgangspunten:

 

Zet nu de eerste stap

 

Wil jij graag een voorstel ontvangen voor jouw keuken? Zet nu de eerste stap en vraag vrijblijvend informatie aan.

Neem direct contact op

Veel gelezen artikelen

Diensten

Contact

Heb je vragen, neem contact met ons op.

Waterink Keukenmakerij | Handelsstraat 3a | 7772 TS Hardenberg | Tel: 0523 216 992 | info@waterinkkeukens.nl | Algemene voorwaarden | Retourprocedure | sitemap | contact | privacy beter vindbaar dotsolutions