Inductie kookplaat

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken dient je te kiezen welk soort kookplaat je in de keuken wilt hebben. Wij zetten de voor- en nadelen van het koken op een inductie kookplaat voor je op een rij.

Weinig energie verloren

Het grootste voordeel van koken op een inductie kookplaat is dat er weinig energie verloren gaat wanneer je kookt. In tegenstelling tot het koken op een gasplaat of een keramische kookplaat wordt alleen de ruimte verhit waar de bodem van de pan de kookplaat raakt. Dit bespaart dus veel energie.

Vlot afkoelen

Een inductie kookplaat koelt snel af nadat een pan van de kookplaat is gehaald. In tegenstelling tot gas en een keramische kookplaat die doorgaans erg warm blijven.

Welke kookplaat past in mijn keuken?

Welke kookplaat past nu het beste in jouw keuken? Waterink Keukenmakerij adviseert je op deskundige wijze.

Lees ook: het verschil tussen keramisch, inductie en gas koken

Schoonmaken kookplaat inductie

Door het gladde en egale oppervlak heeft de inductie kookplaat als grote voordeel dat hij makkelijk schoon te maken is.

Andere of nieuwe pannen

Bij het koken op een inductiekookplaat is het erg belangrijk om goede pannen te hebben. Dit omdat dit de zuinigheid van het koken vergroot. Zo zijn gietijzeren pannen erg geschikt om te gebruiken op een inductiekookplaat.

Koken op inductiekookplaat

Koken op een inductie kookplaat

Op een inductiekookplaat verandert het verschil in temperatuur vlotter. Wanneer je de plaat uitzet koelt de plaat gauw af. Bij een inductiepan is ook alleen de ruimte onder de pan warm. Dit heeft als grote voordeel dat koken op een inductie kookplaat een zuinige vorm van koken is.

Neem direct contact op

 

Veel gelezen artikelen

Diensten

Contact

Heb je vragen, neem contact met ons op.

Waterink Keukenmakerij | Handelsstraat 3a | 7772 TS Hardenberg | Tel: 0523 216 992 | info@waterinkkeukens.nl | Algemene voorwaarden | Retourprocedure | sitemap | contact | privacy hoger in Google dotsolutions