Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Keukenkasten vervangen

Wilt u uw keukenkasten laten vervangen dan bent u bij Waterink Keukens aan het juiste adres. Wij kunnen u complete kasten en fronten vervangen maar ook de keuken overspuiten in de kleur die u wenst.

Redenen om keukenkasten te vervangen

Keukenkasten zijn ontzettend bepalend voor een keuken. Naast de praktische waarde van keukenkasten, beslaan ze ook een boel ruimte in de keuken en geven ze de keuken een aangezicht door hun uiterlijk, kleur en toestand. Het is dus belangrijk te beseffen dat het zaak is om de kasten in goede staat te houden. Dit verbetert het uiterlijk, de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk en het is op de lange termijn ook nog een kostenbesparend. Er zijn een aantal redenen om keukenkasten te vervangen;

Brandschade

In de keuken wordt veel gewerkt met voeding en daar komt soms ook hitte bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan hete pannen die nadien weer in de keukenkast belanden. Er zijn tal van scenario’s te bedenken waardoor een keukenkastje brandschade kan oplopen. Meestal uit brandschade zich in donkere vlekken. Soms laat er zelfs materiaal los of verbrandt het letterlijk. Renovatie is vaak een optie bij lichte schade, maar in geval van brandschade is vervanging vaak de meest interessante optie.

Ga door naar: brandschade in keuken

Waterschade

Naast hitte wordt er in een keuken ook veel gewerkt met water. Water is handig, maar heeft ook de vervelende eigenschap dat het overal gaat waar het niet hoort te komen. Denk bijvoorbeeld aan smalle kieren en naden achter of naast het aanrechtblad. Doordat deze gebieden niet/nauwelijks droog gemaakt worden, hoopt het zich op en ontstaan er vochtige plekken. Het ene soort materiaal is overigens gevoeliger voor het vasthouden van vocht dan het andere materiaal. Nadat het vocht zich heeft opgehoopt kan zich dat uiten in lelijke plekken, verrottingsprocessen of schimmelvorming. Als het hout in verre staat van ontbinding is, is het essentieel de kasten zo spoedig mogelijk te vervangen. Het ziet er niet mooi uit, maar bovendien is het niet hygiënisch, iets dat een keuken toch ten allen tijde zou moeten zijn.

Ga door naar: waterschade in de keuken

Bobbelende folie

Sommige keukenkasten zijn bedekt met folie. De redenen hiervoor kunnen behoorlijk uiteen liggen. Soms heeft het een praktische invalshoek en is het bedoeld om de kasten beter te beschermen. Soms is het bedoeld om de keukenkasten een ander uiterlijk te geven. Hoe het ook zij, als het gaat bobbelen is dit vaak een teken van veroudering. Het kan ook zo zijn dat er vocht onder het folie zit.

Ga door naar: keukenfolie bobbelt of laat los

keukenfolie laat los

Lelijke keukendeurtjes

Puur voor het uiterlijk kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de keukenkasten (gedeeltelijk) te vervangen. Bij een gedeeltelijke vervanging kunt u er ook voor kiezen alleen het front te vervangen. We vinden immers niet allemaal hetzelfde mooi.

Andere kleur

Dit kan uiteraard een reden zijn om uw keukenkasten te vervangen. U kunt er ook voor kiezen de kasten over te spuiten en eventueel te renoveren.

Ga naar door: andere kleur voor uw keuken?

Gedeeltelijke renovatie mogelijk?

In het geval van keukenkasten is het bij gedeeltelijke renovatie van belang om in de gaten te houden dat er mogelijk kleurverschil kan optreden. Bij gedeeltelijke renovatie kan er kleurverschil ontstaan omdat oudere kasten meer verkleurd kunnen zijn dan anderen. Ook bij het overspuiten van keukenkasten is het mogelijk dat er kleurverschil ontstaat. Het is dan ook beter om alle kasten over te spuiten, ook wanneer dit bij sommige kastjes niet hoognodig lijkt.

Ga door naar: keuken overspuiten

Passende keukendeurtjes

Losse keukendeurtjes kopen kan prima, het is een snelle en efficiënte manier om de keuken weer compleet te maken. Nadeel is wel dat het moeilijk is om exact dezelfde deurtjes te krijgen, waardoor u dus direct allemaal nieuwe deurtjes moet aanschaffen. Het is dan ook aan te raden om alle kastjes in dat geval alsnog te bewerken, dit is doorgaans een goedkopere oplossing dan het opnieuw aanschaffen van de deurtjes. Voor de doe-het-zelver is het natuurlijk ook een optie om zelf wat deurtjes te maken, voor een personal touch.

Gerelateerde informatie

Diensten

Contact

Wilt u meer weten over een nieuwe keuken neem dan contact op met Waterink Keukens. U bent uiteraard ook van harte uitgenodigd in onze showroom in Hardenberg.

Zet nu de eerste stap


Waterink keukens helpt u graag bij het op maat maken van uw keuken. Wij maken de keuken volledig op maat zoals dat het beste past bij uw wensen en behoeften. Vanzelfsprekend kunt u er dan zelf voor kiezen op welke manier u uw keuken wilt inrichten. Zet nu de eerste stap en vraag vrijblijvend informatie aan.

Zet hier de stap