Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Kookplaat afzuiging van Bora

Het Bora Afzuigsysteem is een van de nieuwste en revolutionaire systemen voor in de keuken. Waterink Keukens is officieel leverancier van de Bora afzuigsystemen.

Bora afzuiging

Een omwenteling in de afzuigsystemen van keukens

Iedereen kent de traditionele afzuigkappen die zich boven het kookveld bevinden. Vaak zijn deze afzuigkappen niet bepaald een lust voor oog. Daarnaast kunnen de oudere afzuigkappen soms veel geluid produceren. Zeven jaar geleden vroeg ontwerper Willi Bruckbauer het patent aan voor zijn kookveldafzuigsysteem met de naam Bora. Deze methode om dampen af te zuigen is revolutionair. Het nieuwe afzuigsysteem bevindt zich in het kookveld tussen de kookplaten, precies daar waar de dampen ontstaan.

De werking van een Bora-afzuiging

De Bora-afzuiging zuigt dampen naar beneden af met een snelheid van vier meter per seconde. Kookwasem stijgt op met een snelheid van slechts één meter per seconde. De Bora-afzuiging geeft deze dampen niet eens de kans om zich te verspreiden! De afzuiging gebeurt ongeveer op het niveau waar de dampen ontstaan. Dit nieuwe revolutionaire systeem biedt talrijke voordelen.

Lees meer: keukeninrichting

Groot afzuigrendement

Ten opzichte van de klassieke afzuigkap boven het kookveld, biedt een kookveldafzuigsysteem een veel groter afzuigrendement. De klassieke afzuigkappen krijgen niet alle dampen weg. Kookveldafzuiging is echter zodanig ontworpen dat de dampen onmiddellijk worden verwijderd op de plaats waar ze worden gevormd. Een cleanrate van 100% op hoofdhoogte is daarvan het bewijs. Met een Bora-systeem kunt u dus koken zoals in de frisse lucht. Vetdeeltjes en geuren krijgen niet de kans om zich te verspreiden in uw keuken. De vrijgekomen vetdeeltjes worden opgevangen in een vetfilter. Deze kunnen zich niet meer afzetten op het plafond of de wanden van uw keuken.

Een beter gebruik van uw keukenruimte

Voortaan heeft u geen storende afzuigkap meer die in de weg hangt. Met het Bora-systeem krijgt u een onbelemmerd zicht op uw kookpotten en -pannen zonder voorover te buigen. U beschikt bovendien over veel meer vrijheid in het ontwerp van uw keuken. U hoeft immers geen rekening meer te houden met de ruimte voor de afzuigkap. De kookplaten kunt u op elk gewenste plaats inbouwen, bijvoorbeeld vlak onder een raam of onder een schuin dak. De afzuiging neemt vrijwel geen plaats meer in beslag. De vrijgekomen ruimte kunt u gebruiken voor bijkomende keukenkasten.

Inrichtingkeuken

Onderhoudsvriendelijk

De kookveldafzuiging van Bora is heel onderhoudsvriendelijk. Om het systeem schoon te maken, volstaat het om drie beweegbare onderdelen te demonteren. Deze kunt u heel eenvoudig in de afwasmachine reinigen.

Bora afzuigsysteem en uw keukenontwerp

Waterink Keukens is gespecialiseerd in het vakkundige ontwerp en plaatsing van uw keuken. Wanneer u een keuken wilt kopen kunt u terecht in onze showroom. Onder het genot van een bak koffie of thee gaan wij samen uw ideale keuken ontwerpen. Hierbij nemen we alle mogelijke elementen mee (zoals het Bora afzuigsysteem).

U kunt bij ons terecht voor:

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact