Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Kraan in de keuken lekt: keukenkraan vervangen

Heeft u last van een lekkende kraan in de keuken? Wilt u de keukenkraan vervangen of repareren? Waterink Keukens zet een aantal oplossingen op een rij:

De oorzaak van een lekkende kraan

Waterverlies door een lekkende kraan is zonde van het water en het geld. Nog los van de eventuele rommel en schade die dit met zich meebrengt. Een lekkende kraan heeft vaak als oorzaak:

  • Kapotte rubbertjes in de kraan.
  • Kapotte keramische schijven in de kraan.

Wij zullen u eerst iets meer vertellen over de werking van een keramische of een rubberen afdichting.

Keramische of rubberen afdichting

Kranen zijn voorzien van een binnenwerk. Het binnenwerk bevat een rubber of een keramische afdichting. Bij een rubber afdichting is een rubberen kraanschijfje of kraanleertje geplaatst om lekkage tegen te gaan. . Ook kan er sprake zijn van keramische afdichting. Bij een keramisch binnenwerk schuiven twee keramische plaatjes over elkaar heen. Als hier vuil tussen komt sluit de kraan niet meer goed af en gaat lekken.

Wat kunt u doen als de kraan lekt?

Wanneer er sprake is van een kapotte keramische afdichting dan betekent dit dat de keramische schijven vervangen dienen te worden. In het geval een rubberen afdichting kunnen de rubbertjes vervangen worden. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de gehele kraan te vervangen.

Wat kan Waterink Keukens voor u doen?

Waterink Keukens ondersteunt u bij het repareren van uw lekkende kraan. Wanneer u zelf de kennis in huis heeft om dit probleem op te lossen raden wij u aan hier gebruik van te maken. Maar ziet u het niet zitten om dit probleem op te lossen dan kunt u dit met een gerust hart aan de vakspecialisten van Waterink Keukens overlaten.

Uw keuken laten opknappen?

Wilt u meer informatie over renovatie van uw keuken?
Wij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden:

Informatie aanvragen

Veel gelezen artikelen

Diensten

Contact

Heeft u vragen, neem contact met ons op.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op