Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Krassen op kookplaat in de keuken

Het is buitengewoon storend wanneer door veelvuldig gebruik krassen op de kookplaat zijn ontstaan. En wellicht vraagt u zich af wat u hiertegen kunt doen? Waterink Keukens adviseert op deskundige wijze.

krassen-op-kookplaat

Hoe ontstaan krassen?

Het ontstaan van krassen op een kookplaat is een logisch gevolg van veelvuldig gebruik. Dagelijks worden (scherpe) metalen voorwerpen gebruikt in de keuken, die door even langs het oppervlak te schuren lelijke strepen of krassen kunnen achterlaten. Maar wat de meeste mensen wellicht al weten is dat het gebruik van een schuurspons of afwasborstel op een kookplaat krassen achterlaat. Maar ook even over het oppervlak gaan met een stofzuiger/ kruimeldief om kruimels te verwijderen, kunnen lelijke beschadigingen achterlaten.

Wat kunt u doen om de krassen weg te werken?

Wanneer een RVS kookplaat krassen heeft dan kunt u ervoor kiezen om het schoon te maken met een RVS Polish. Hiermee wordt de kookplaat als het ware gepolijst. Dit heeft als voordeel dat krassen voor het oog verdwijnen.
U zult er wel rekening mee moeten houden dat niet alle krassen zomaar verdwijnen. Diepe krassen of deuken zijn door het gebruik van polish niet weg te halen. Bovendien is RVS zeer gevoelig voor het krijgen van krassen, wat meteen een reden is om hier zorgvuldig mee om te gaan. Het gebruik van schuursponsjes wordt streng afgeraden, maar ook andere schuurmiddelen. Tegenwoordig zijn er speciale RVS doekjes en middelen om de RVS oppervlakte keurig schoon te krijgen. Wij raden u aan dit dan ook te gebruiken.

Vervangen van de kookplaat

Uiteraard is het vervangen van de kookplaat de enige oplossing als een defect of beschadiging niet te repareren is. In dit geval zorgen wij voor een goede aanleg van uw nieuwe kookplaat.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op