Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Motor afzuigkap maakt lawaai of herrie

Wanneer uw afzuigkap lawaai maakt dan is het zaak om een vakman in te schakelen. Vaak wordt de herrie veroorzaakt door problemen met het afzuigkanaal. De vakmensen van Waterink Keukens lossen dit probleem voor u op.

Herrie in de hoogste stand

Wanneer de afzuigkap een ratelend geluid maakt wanneer hij in de hoogste stand staat dan is er vaak sprake van een probleem met het afzuigkanaal van de afzuigkap. Er ontstaat te veel tegendruk. De motor van de afzuigkap moet steeds harder werken om de hoeveelheid lucht een weg te laten vinden.

De oorzaken op een rij

Wij zetten de oorzaken voor u op een rij:

  • De diameter van de afvoerslang is te klein.
  • Er zitten te veel bochten in de afvoerslang.
  • De slang van de afvoer loopt van groot naar klein. Hierdoor verliest de afzuigkap kracht in het proces.

Vaak blijkt dat de afvoerkanalen niet goed zijn. Er wordt veel gewerkt met flexibele buizen. Dit kan wel voor een deel ingezet worden maar niet helemaal. Dit gebeurt echter wel vaak. Het probleem wat dan ontstaat is lawaaivorming. Een stille afzuigkap is alleen mogelijk met een goed afvoerkanaal. Dit is een kanaal met zo min mogelijk bochten erin. Dit bevordert de stilte en de afzuiging.

Leeftijd afzuigkap

De leeftijd van de afzuigkap is ook belangrijk. Hoe ouder de afzuigkap hoe viezer en vetter deze doorgaans is. Vaak werkt het apparaat dan minder waardoor er meer lawaai wordt geproduceerd.

Hulp van een professional

De professionele vakmensen van Waterink Keukens komen bij u langs voor een analyse van de situatie. Wij zullen u dan ter plekke adviseren over de mogelijke opties.

Vervangen van de afzuigkap

Soms is een probleem van dusdanige aard dat vervanging van het afvoerkanaal en de afzuigkap de enige overgebleven oplossing is. In dit geval zorgen wij voor een goede aanleg van uw nieuwe afzuigkap.

Veel gelezen artikelen

 

Diensten

Contact

Heeft u vragen, neem contact met ons op.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op