Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

De Keuken is de centrale plek in uw huis

belang van een keuken

De keuken is het centrale punt, het hart van je huis. Hier komt iedereen samen en ’s ochtends is het in de keuken spitsuur. De keuken is tevens de plek waar het ontbijt wordt gemaakt, de koffie wordt ingeschonken, maar ook de broodtrommels worden gevuld. Een keuken is niet alleen de plek waar de dag begint, maar hier eindigt de dag ook. Hier wordt de maaltijd bereid en tijdens het diner de dag doorgenomen. Maar het is ook een plek waar vrienden, familie en kennissen samenkomen om gezellig te borrelen. Dit geeft meteen al aan hoe belangrijk een keuken in een huishouden is, maar ook het belang van een praktische keuken moeten we niet vergeten. Steeds meer praktische hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een stoomoven of spotjes die met een vingerdruk feller of gedimd worden.

Wat vindt u belangrijk in een keuken?

Hoe leeft u in uw keuken, wat vindt u belangrijk en wat kan er eventueel anders? Het is goed om daar eens bij stil te staan.

Functionaliteiten in uw keuken

Het is prettig als de keuken voorzien is van voldoende ruimte voor het hele gezin. Heerlijk koken, samen eten en leven, maar ook om te leren of te werken. Maar ruimte is slechts deels beïnvloedbaar. Maar goede apparatuur, die uw keuken praktisch in gebruik maken, kunt u wel beïnvloeden. Verdeel de dag in blokken en schrijf erbij wat u belangrijk vindt op welk moment.

Ochtend: Wilt u ‘s ochtends een boterham kunnen ontdooien in de magnetron, een beker melk opwarmen, snel een verse bak koffie zetten en gevulde broodtrommels in de koelkast bewaren om de inhoud koel en vers te houden? Of bent u een langzame ontbijt-er en kookt u liever rustig een eitje om de dag te starten?

Middag: wordt er thuis geluncht en is het dringen aan het aanrecht? Of hebt u het rijk alleen en wilt u de vaat van het ontbijt weggewerkt hebben en tegen een schoon werkblad aankijken? Bedenk hoe groot uw vaatwasser moet zijn om de dag opgeruimd en schoon door te komen.

Avond: eet u allen op één tijdstip of vraagt de gezinsplanning om een voorbereide maaltijd te ontdooien of op te warmen in de magnetron of (stoom)oven? Bent u fan van koken en nodigt u graag vrienden uit om voor ze te koken en uren te tafelen? Of bent u een makkelijke koker, maar wilt u wel graag snel gerechten kunnen stomen?

Wij zijn heel benieuwd naar uw leefpatroon en uw wensen.

Kom gerust eens binnenlopen!