Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Samen genieten in de keuken tijdens de feestmaand

Samen genieten in de keuken tijdens de feestmaand

Deze feestmaand verloopt net even iets anders dan de voorgaande jaren, maar dat mag de pret niet drukken. Feest mag gevierd worden! Voorheen ging u misschien naar een restaurant, maar deze maand gaan we massaal in de keuken staan om voor elkaar heerlijke gerechten te bereiden, zo is gebleken uit onderzoek. Waterink Keukens helpt u graag aan een aantal handige tips.

Maak van uw eettafel een feesttafel

Zorg ervoor dat u uw eettafel bedekt met een prachtig tafelkleed, uw mooiste servies, kerstdecoratie en gezellige kaarsjes. Mogen uw kinderen graag knutselen? Dan kunt u ze vragen om leuke naam- en menukaartjes te maken voor de schikking van de tafel. Heeft u gasten zorg dan voor de verplichte 1,5 meter afstand.
Heeft u dit jaar minder bezoek dan de jaren ervoor? Dan is het wellicht een idee om ook met ‘ouderwetse’ Kerstkaartjes aan de gang te gaan en ze te versturen naar uw dierbaren. Bovendien is het altijd goed om meer versieringen aan te brengen in uw interieur.

Proefkoken

Wilt u vooraf alvast genieten? De voorpret is een onderdeel van het hele feest. U moet het zien als het boeken van een vakantie. U kunt natuurlijk alvast gerechten voorbereiden en voorproeven. U kunt gerechten uitproberen en stap even helemaal uit uw comfortzone. En zo voorkomt u dat moeilijke gerechten op het moment zelf mislukken. Zo maakt u het feest dus succesvol. Bent u in het bezit van bijvoorbeeld een stoomoven, dan kunt u helemaal losgaan. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Koken en tafelen met de juiste muziek

Ongetwijfeld heeft u een gerechten thema in gedachten. Hollandse, Franse, Chinese, Indische of Italiaanse gerechten kunnen aangevuld worden met de juiste muziek. Eventueel kunt u hiervoor een playlist samenstellen die precies past bij uw gekozen thema. Wist u dat er audiosystemen bestaan die in de keukenkastjes geplaatst kunnen worden? De keukenkastjes fungeren dan als klankkast.

Aankleding bij binnenkomst

Heeft u een mooie tuin die u kunt versieren? Dan is het voor de gasten natuurlijk een hartelijk welkom als in de tuin alle versieringen, zoals een Kerstboom, lampjes of fakkels staan. Wat natuurlijk ook kan is het aankleden van een terrasoverkapping. Alle registers kunnen wat dat betreft losgetrokken worden. Ook hier kunt u vooraf al even goed over nadenken. U bent dan voorbereid op een geweldig gezellig en leuk feest met uw dierbaren.

Op afstand en toch samen zijn

Het is tegenwoordig niet haalbaar om alle dierbaren uit te nodigen, zoals u voorheen misschien wel deed. Maar eventueel kunt u voor deze dierbaren koekjes gaan bakken of andere lekkernijen. Breng ze samen met een mooie kerst/nieuwjaarskaart naar de mensen in je omgeving, een sympathieke actie en leuk om te doen.

Wat eventueel ook kan is samen tijdens oudejaarsavond met vrienden online aan de slag gaan met het maken van hetzelfde recept. Het wordt vast geweldig met een kijkje in elkaars keuken! Uiteindelijk kunt u samen online proosten met vrienden, familie en kennissen op het nieuwe jaar, want samen naar vuurwerk kijken gaat toch niet gebeuren.

De feestdagen worden iets anders gevierd dan gehoopt, maar we wensen u een warme, smakelijke én gezellige tijd toe. Met wat extra aanpassingen en voorbereidingen wordt het vast alsnog een heerlijke en onvergetelijke feestmaand!