Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Overspuiten keuken

Wanneer u de keuken wenst te laten overspuiten of schilderen dan bent u bij Waterink Keukens aan het juiste adres. De keuken krijgt een verfrissende opknapbeurt waardoor deze als nieuw lijkt.

Er zijn eigenlijk maar weinig keukenaanbieders die keukens of keukenfronten overspuiten. Waterink Keukens doet dit dus wel. Hierop is de werkplaats ingericht en komen de aanvragen van heinde en van verre. En als de klus geklaard is, dan is dat naar volle tevredenheid voor de klant gedaan. Wij kunnen het niet alleen erg goed, maar we vinden het ook erg leuk. In korte tijd heeft uw keuken een volledige metamorfose ondergaan. En dat is geweldig natuurlijk.

Waarom overspuiten van keukens en niet de folie vervangen?

Vaak wordt op MDF keukenkastjes een beschermende folie geplaatst. Deze folie wordt erop gelijmd. Dit betekent echter dat door temperatuurverschillen, vocht of slijtage de folie kan loslaten of kan gaan scheuren. Bovendien is dit veelal het geval bij MDF soorten die rond het jaar 2000 zijn gefabriceerd. Deze hadden een andere samenstelling i.v.m. milieu- en gezondheidsredenen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de lijmlaag op den duur geen goede hechting meer heeft en dus loslaat. Wij beschikken niet over de technieken om het folie te vervangen. Zou de folie worden vervangen, dan zal men naar verloop van tijd het zelfde probleem weer kunnen krijgen.

Kort samengevat:

Alle keukenfronten in één keer overspuiten?

Om kleur- en structuurverschil te voorkomen raden wij u aan om uw keukenfronten allemaal in één keer te laten overspuiten. Het heeft echter geen zin om 2-3 deurtjes over te laten spuiten en de rest achterwege te laten vanwege de kosten. Als we de kosten voor het overspuiten van een paar fronten naast de kosten van een hele serie fronten leggen, dan staat dat niet in verhouding tot elkaar. Ten slotte, als loslatende folie de reden van het over laten spuiten is, dan raden we ook aan om alle fronten in één keer over te laten spuiten. De ervaring heeft ons geleerd dat het vaak niet bij één deurtje blijft.

Wat zijn de kosten van het spuitwerk?

Om een goede calculatie te kunnen maken is het noodzakelijk om duidelijke foto’s van de situatie te hebben. Liefst recht van voren genomen, waarbij een volledig vooraanzicht te zien is. Op basis hiervan kunnen wij een prijs opmaken. LET OP: Wij spuiten GEEN hoogglans!! Dit, omdat hierbij de kleinste, voor het oog onzichtbare oneffenheden toch naar boven kunnen komen en dit in de praktijk een minder mooi resultaat oplevert. Wij kunnen wel een eiglans/zijdeglans leveren. Via ons offerte aanvraagformulier op de website of via een mail naar info@waterinkkeukens.nl geeft u de foto’s door en u ontvangt van ons spoedig een prijs. U kunt binnen 3 werkdagen reactie verwachten.

Hoe wordt de kleur bepaald?

Wellicht heeft u reeds goed voor ogen in welke kleur u uw keuken gespoten wilt hebben. Via ons contact formulier kunt u dan het kleurnummer doorgeven en wij mengen deze voor u. Maar bent u er niet helemaal uit, dan is een afspraak met ons zo gemaakt en gaan we samen de juiste kleur bepalen. Wilt u dezelfde kleur als de te verwijderen folie? Dit kan ook! De spuiter kan de lak hier naartoe mengen.

Worden de keukenfrontjes gebracht of moet de klant dat zelf doen?

U kunt zelf de frontjes brengen, maar hiervoor dient u vooraf wel even een afspraak te maken.
Indien gewenst halen wij deze voor u op, maar dat gebeurt wel tegen een meerprijs. Vooraf maken wij dan een afspraak met u.

Hoe ziet het werkproces eruit?

Wanneer er sprake is van folie wordt eerst de folie verwijderd. Bij ander materiaal moet er eerst ontvet of geschuurd worden. Vervolgens worden fronten nagekeken op beschadigingen. Deze worden waar mogelijk bijgewerkt. Lichte beschadigingen zitten bij de spuitprijs in. Wanneer sprake is van forse beschadiging aan de fronten dan nemen wij contact op met de klant om de situatie door te spreken. Alles wordt vervolgens in de grondlak gezet. Na droging wordt er geschuurd en afgelakt.

Welk materiaal gebruikt Waterink Keukens?

Wij spuiten de keukenmaterialen met 2K lak. Dit is een harde horecalak en is anders dan de verf die je bij de speciaalzaak koopt. Deze verf zal bij gebruik in een keuken snel beschadigen. Bij 2K lak is hier minder snel sprake van omdat het een veel hardere lak is.

Hoe lang is Waterink Keukens bezig met het overspuiten van de deuren?

Wij hanteren een termijn van ongeveer 10 werkdagen.

Keukenvraagbaak

Voor vragen en tips bezoekt u onze keukenvraagbaak.

Diensten

Contact

Wilt u meer weten over een nieuwe keuken neem dan contact op met Waterink Keukens. U bent uiteraard ook van harte uitgenodigd in onze showroom in Hardenberg.

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact