Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Overspuiten keuken

Wanneer u de keuken wenst te laten overspuiten of schilderen dan bent u bij Waterink Keukens aan het juiste adres. De keuken krijgt een verfrissende opknapbeurt waardoor deze als nieuw lijkt.

Er zijn eigenlijk maar weinig keukenaanbieders die keukens of keukenfronten overspuiten. Waterink Keukens doet dit dus wel. Hierop is de werkplaats ingericht en komen de aanvragen van heinde en van verre. En als de klus geklaard is, dan is dat naar volle tevredenheid voor de klant gedaan. Wij kunnen het niet alleen erg goed, maar we vinden het ook erg leuk. In korte tijd heeft uw keuken een volledige metamorfose ondergaan. En dat is geweldig natuurlijk.

Waarom overspuiten van keukens en niet de folie vervangen?

Vaak wordt op MDF keukenkastjes een beschermende folie geplaatst. Deze folie wordt erop gelijmd. Dit betekent echter dat door temperatuurverschillen, vocht of slijtage de folie kan loslaten of kan gaan scheuren. Bovendien is dit veelal het geval bij MDF soorten die rond het jaar 2000 zijn gefabriceerd en een ‘verkeerde’ samenstelling hebben gekregen. Dit kwam door milieu- en gezondheidsredenen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de lijmlaag op den duur geen goede hechting meer heeft en dus loslaat. Wordt de folie vervangen voor nieuwe, dan zal men naar verloop van tijd het zelfde probleem weer krijgen. Dat is de reden waarom wij de keuken overspuiten.

Kort samengevat:

Alle keukenfronten in één keer overspuiten?

Om kleur- en structuurverschil te voorkomen raden wij u aan om uw keukenfronten allemaal in één keer te laten overspuiten. Het heeft echter geen zin om 2-3 deurtjes over te laten spuiten en de rest achterwege te laten vanwege de kosten. Als we de kosten voor het overspuiten van een paar fronten naast de kosten van een hele serie fronten leggen, dan staat dat niet in verhouding tot elkaar. Ten slotte als loslatende folie de reden van het over laten spuiten is, dan raden we ook aan om alle fronten in één keer over te laten spuiten. Als bij één deurtje de folie loslaat, dan zal dat namelijk ook bij de rest gaan gebeuren.

Redenen om alle fronten in één keer over te laten spuiten

Kleur- en structuurverschil wordt voorkomen
De kans is groot dat bij de andere fronten de folie ook loslaat of beschadigd raakt.
Het is goedkoper eenmalig alle fronten in één keer te laten overspuiten dan alle fronten los van elkaar.
Wat kost het overspuiten van uw keuken en de keukenfrontjes?

U hebt de beslissing genomen om uw keuken te laten overspuiten, maar dan wilt u wel weten wat de kosten zijn. Om een goede calculatie te kunnen doen is het noodzakelijk om foto’s van de situatie te hebben. Bovendien hebben wij de maten nodig van uw keuken, keukenkastjes en keukendeurtjes. Hebben we deze niet, dan kunnen we geen prijs maken. LET OP: Wij spuiten GEEN hoogglans!!

Vraag offerte aan

Via ons hiernaast weergegeven offerte aanvraagformulier geeft u de maten en de foto’s door en u ontvangt van ons spoedig een prijs.
Let op: de offerte wordt alleen behandeld als in het bericht uw naam en adresgegevens is vermeld. U kunt een reactie verwachten tijdens onze openingstijden.

Veelgestelde vragen:

Hoe wordt de kleur bepaald?

Wellicht heeft u reeds goed voor ogen in welke kleur u uw keuken gespoten wilt hebben. Via ons contact formulier kunt u dan het kleurnummer doorgeven en wij mengen deze voor u. Maar bent u er niet helemaal uit, dan is een afspraak met ons zo gemaakt en gaan we samen de juiste kleur bepalen.

Worden de keukenfrontjes gebracht of moet de klant dat zelf doen?

U kunt zelf de frontjes brengen, maar hiervoor dient u vooraf wel even een afspraak te maken.
Indien gewenst halen wij deze voor u op, maar dat gebeurt wel tegen een meerprijs. Vooraf maken wij dan een afspraak met u.

Hoe ziet het werkproces er uit?

Wanneer er sprake is van folie wordt eerst de folie verwijderd. Bij ander materiaal moet er eerst ontvet of geschuurd worden. Vervolgens worden fronten nagekeken op beschadigingen. Deze worden waar mogelijk bijgewerkt. Lichte beschadigingen zitten bij de spuitprijs in. Wanneer sprake is van forse beschadiging aan de fronten dan nemen wij contact op met de klant om de situatie door te spreken. Alles wordt vervolgens in de grondlak gezet. Dit droogt vervolgens waarna het wordt geschuurd en afgelakt. Wij beoordelen vervolgens of het noodzakelijk is om een 2e aflaklaag te organiseren.

Welk materiaal gebruikt Waterink Keukens?

Wij spuiten de keukenmaterialen met 2K lak. Dit is een harde horecalak en dit is anders is dan de verf die je bij de speciaalzaak koopt. Deze verf zal bij gebruik in een keuken snel beschadigen. Bij 2K lak is hier minder snel sprake van omdat het een veel hardere lak is.

Hoe lang is Waterink Keukens bezig met het overspuiten van de deuren?

Wij hanteren een termijn van 5 werkdagen. Bij voorkeur hebben wij de deuren op maandag in de spuiterij zodat wij deze vrijdag keurig op kunnen leveren.

Keukenvraagbaak

Voor vragen en tips bezoekt u onze keukenvraagbaak.

Diensten

Contact

Wilt u meer weten over een nieuwe keuken neem dan contact op met Waterink Keukens. U bent uiteraard ook van harte uitgenodigd in onze showroom in Hardenberg.

Neem een kijkje in onze keuken

Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact