Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Pit inductiekookplaat kapot?

Eén of meerdere pitten van uw inductiekookplaat werken niet? Dit kan diverse oorzaken hebben. Waterink Keukens voorziet u van deskundig advies.

De inductiekookplaat

Inductie koken is erg populair geworden de laatste jaren. Een sterk verkorte kooktijd en een goede temperatuurregeling zijn de grote voordelen. Inductie koken gebeurt op een inductie kookplaat. Deze bestaat uit een veld van magnetische spoelen. Wanneer dit in aanraking komt met ferromagnetisch materiaal worden de pannen warm. Daarom moet er bij inductie koken vaak met speciale inductiepannen gekookt worden.

Op elektriciteit

Soms komt het voor dat één of meerdere pitten van een inductiekookplaat het niet meer doen. Allereerst biedt een inductieplaat vaak de mogelijkheid tot resetten. Dit kan door de stekker er uit te halen en alles opnieuw te starten. Werkt dit niet? Dan kan het zijn dat er in uw meterkast iets fout zit.

Spoel kookplaat kapot

Een andere oorzaak van een weigerende pit kunnen kapotte spoelen zijn. Deze zijn ook te vervangen door de leverancier van de kookplaat.

U kunt het probleem niet achterhalen?

Wanneer u het probleem niet kunt achterhalen kunt u de vraag voorleggen aan de deskundige professionals van Waterink Keukens. Wij horen uw vraag aan en indien nodig komen wij een analyse van de situatie maken en zorgen dat uw inductiekookplaat weer goed werkt.

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact