Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Schade door lekkage in keukenkast

Is er sprake van lekkage in het keukenkastje onder de spoelbak (in de spoelkast) en gaan de keukenkastjes kapot? Dan vraagt u zich wellicht af wat hieraan te doen is.

De afvoer of het leidingwerk lekt

Door lekkage van de afvoer ontstaat er veel vocht in de kastjes. Door te lang wachten kan hier schade door ontstaan in de keukenkast(jes). Meestal is dit snel op te lossen door kastjes te vervangen of te restaureren. Wat lastiger en vervelender is, is lekkage aan het leidingwerk. Omdat deze meestal weggewerkt zijn, in de muur bijvoorbeeld, moet er veel losgetrokken worden. Wij adviseren dit door een professional te laten doen, indien u niet de kunde heeft om het zelf te doen. Vraag ons eens naar de mogelijkheden. Wij komen graag langs om de situatie te bekijken.

Welke schade kan optreden?

Bij waterschade kan het oppervlakte van een keukenkastje beschadigen, waardoor deze gaat bobbelen. Wacht u te lang dan is het mogelijk dat het vocht in het hout trekt waardoor het uitzet en kan kromtrekken. Merkt u dat deze schade bij uw keukenkastjes is ontstaan, trek dan meteen aan de bel. Wij komen langs om te kijken welke herstelmogelijkheden er zijn.

De oplossing

Het vervangen van panelen van de keukenkast(jes) is een oplossing om de schade te herstellen. Uiteraard niet vergeten de oorzaak van deze schade vooraf te herstellen. Het is niet altijd noodzakelijk om de volledige kast(jes) te vervangen. Dit hangt af van de ernst van de schade. Vraag ons voor een passende oplossing.

Wees voorzichtig met water in keukenkastjes

Wij raden u aan om voorzichtig te zijn met gebruik van water in keukenkastjes. Wij zien in de praktijk veel dat afwasbakken nat in kastjes gezet worden waardoor de bodem aangetast wordt. Hier geldt het aloude credo: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Het is een kleine moeite om de afwasbak droog in de kast te plaatsen.

Uw keuken laten opknappen?

Wilt u meer informatie over renovatie van uw keuken? Wij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden:
renovatie keukenInformatie aanvragen

Veel gelezen artikelen

  • De inrichting van keukenladen.
  • De inrichting van keukenkasten.
  • Voor vragen en tips bezoekt u onze keukenvraagbaak.

Schade of problemen met keukenkasten?

Diensten

Contact

Heeft u vragen, neem contact met ons op.