Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Scheuren barsten in keukendeurtjes en keukenkasten

scheuren in de folie

Er kunnen scheuren en barsten ontstaan in het materiaal van de keukendeurtjes. Het vervangen of overspuiten van de beschadigde keukendeurtjes is de oplossing. Voordeel is dat u niet de hele keuken hoeft te vervangen.

Folie op keukenkastjes verstandig of niet?

Vaak wordt op MDF keukenkastjes een beschermende folie geplaatst. Deze folie wordt erop gelijmd. Dit betekent echter dat door temperatuurverschillen, water of slijtage de folie los laat of kan gaan scheuren. Bovendien is dit veelal het geval bij MDF soorten die een ‘verkeerde’ samenstelling hebben. Hierdoor heeft de lijmlaag op den duur geen goede hechting meer en laat de folie dus los. Wordt de folie vervangen voor nieuwe, dan zal men naar verloop van tijd het zelfde euvel weer krijgen. Dat is de reden waarom wij de oppervlaktes overspuiten.

Loslatende folie door temperatuurverschillen

Wanneer er sprake is van grote temperatuurverschillen in huis kan de folie loslaten of gaan scheuren. Dit heeft te maken met de keukenkastjes die krimpen of uitzetten door de warmte.

Vocht in huis

Ook (te veel) vocht in huis kan een boosdoener zijn. Wanneer dit te lang duurt kan de lijm waarmee de folie bevestigd is los laten.

Lucht onder de folie

Oplossing scheurende keukenkastjes

Er zijn diverse oplossingen wanneer u de keukendeurtjes vervangen wilt …

  • Allereerst kunt u ervoor kiezen om alle keukendeurtjes te vervangen. Zodoende krijgt uw keuken een totaal andere uitstraling.
  • Een andere optie is dat de beschadigde keukendeurtjes vervangen worden.
  • Optie drie is het overspuiten van uw keuken. In dat geval heeft u dezelfde keuken, maar dan in een andere kleur.

Inspiratie opdoen

Wilt u graag een passend advies als het gaat om uw keuken? Onder het genot van een kop koffie of thee bespreken wij uw wensen.
Adresgegevens showroom

Veel gelezen artikelen

  • De inrichting van keukenladen.
  • De inrichting van keukenkasten.
  • Voor vragen en tips bezoekt u onze keukenvraagbaak.

Schade of problemen met keukenkasten?

Diensten

Contact

Heeft u vragen, neem contact met ons op.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op