Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Vaatwasser dichtlaten i.v.m. behoud keuken?

Wanneer de vaat nat blijft nadat het afwasprogramma is uitgedraaid dient u voor het behoud van de keuken de vaatwasser dicht te laten en de vaat te laten drogen. Waterink Keukens zet voor u uiteen waarom dit zo belangrijk is.

De vaat blijft nat?

In de praktijk horen wij met regelmaat dat de vaat nat blijft nadat de vaatwasmachine klaar is met het draaien van een programma. Dit is niet praktisch wanneer u de vaat vlot weg wilt ruimen en de boel op orde wilt houden. Wij horen dan ook vaak terug dat mensen de vaatwasser open zetten na afloop van het programma om de vaat sneller te laten drogen.

vaatwasser apparatuur keuken

Behoud keuken? Vaatwasser dicht laten

Voor het behoud van de keuken raadt Waterink Keukens met klem(!) aan de vaatwasser dicht te laten (direct) na afloop van een programma. Dit is van belang met het oog op het behoud van de materialen in de keuken. Op het moment dat de vaatwasser open gezet wordt komt er veel vocht vrij. Dit vocht is schadelijk voor keukenmaterialen zoals het keukenblad en de keukendeuren. Wanneer u de vaatwasser dagelijks (direct) open zet zal na verloop van tijd de vochtschade zichtbaar worden.

Loslatende keukenfolie

Eén van de belangrijkste problemen die zich voordoet in zulke situaties is het loslaten van keukenfolie op keukendeuren en keukenkasten. De folie gaat bobbelen, opzetten of scheuren.

Vaat laten afkoelen

Heeft u het geduld om de vaatwasser dicht te laten totdat deze is afgekoeld? Dan voorkomt u dat de keukenmaterialen beschadigd raken. Daar komt bij dat het droogprogramma van een vaatwasser vaak nog doorloopt aan het einde van een programma. Het geduld levert u dus een droge vaat en behoud van de keuken op.

Juiste glansspoelmiddel

Wat helpt om de vaat sneller te doen drogen is het gebruik van goed glansspoelmiddel. Belangrijk om te weten is dat glansspoelmiddel er voor zorgt dat de vaat droger wordt. Er zijn tal van vaatwastabletten en middelen op de markt. Wij merken dat klanten soms door de bomen het bos niet meer zien.
vaatwassertabletten

 

In de tabletten die veel gebruikt worden zit glansspoelmiddel verwerkt. Dit werkt echter niet altijd optimaal. Wanneer het tablet zich vermengt met het water dan lossen de stoffen zich direct op. Glansspoelmiddel is echter het meest effectief aan het einde van het programma omdat het helpt de vaat te drogen. Daarom adviseert Waterink Keukenmakerij glansspoelmiddel altijd apart toe te voegen in het hiervoor bestemde bakje. Dit geldt overigens ook voor zout.

Beschadiging in de keuken

Wanneer er toch sprake blijkt te zijn van schade aan de keuken dan kan Waterink Keukens u van dienst zijn. Wij zijn gespecialiseerd in zowel keukenrenovatie als plaatsing van nieuwe keukens. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de beschadigde of loslaten keukenfolie in de keuken verwijderen en de keukendeurtjes overspuiten. Ook een beschadigd blad kunnen wij repareren of vervangen.

Waarom kiest u voor Waterink Keukens?

Waterink Keukens heeft de kennis en het vakmanschap in huis om u daadwerkelijk verder te helpen:

  • Wij staan garant voor vakmanschap en kwaliteit.
  • Offerte op maat.
  • De keuken wordt gebruiksklaar afgeleverd.
  • Geen externe partijen, Waterink Keukens voert alle werkzaamheden zelf uit.
  • Wij kunnen de oude materialen afvoeren.

 
 

Veel gelezen artikelen

Diensten

Contact

Heeft u vragen, neem contact met ons op.

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact