Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Vaatwasser in de keuken

Tegenwoordig is de vaatwasser vrijwel onmisbaar in een keuken. Bij de aanschaf van een vaatwasser spelen plaatsing, energielevel en geluidsniveau een belangrijke rol. De vakmensen van Waterink Keukens plaatsen uw keuken.

Een vaatwasser die echt goed schoon maakt

De afwas verwerken

In basis moet een vaatwasser in staat zijn om alle mogelijke viezigheid schoon te maken. Vette pannen, vieze glazen en borden moeten schoon worden.

Zet uw wensen op een rij

Bij de aanschaf van een vaatwasser is het belangrijk een aantal zaken in ogenschouw te nemen:

Grootte van de vaatwasser
De grootte van de vaatwasser hangt allereerst af van de grootte van de keuken. Daarnaast hangt dit ook af van de hoeveelheid afwas die u dagelijks te verwerken hebt.

Energieverbruik van de vaatwasser
Hoe energiezuinig is de vaatwasser die u gaat aanschaffen? U dient zich te realiseren dat de meeste vaatwassers dagelijks een programma van (pakweg) een uur draaien. Hier is wel degelijk winst te behalen. Een vaatwasser wordt ingedeeld van klasse G (minst energiezuinig) tot klasse AAA (meest energiezuinig). De meeste vaatwassers zijn tegenwoordig echter AAA.

Programma vaatwasser
Een vaatwasser draait normaal gesproken een programma wat ongeveer een uur of drie in beslag neemt. Tegenwoordig kennen de meeste vaatwassers echter ook een versneld programma. Dit betekent dat de vaatwasser meer water en energie verbruikt. Maar ook dat de vaat sneller schoon is. De lange programma’s kosten minder stroom en water. Wij adviseren de vaatwasser ‘s nachts aan te zetten. Dan kan de vaatwasser rustig en zuinig het lange programma draaien. Bijkomend voordeel is dat de vaat goed droog is wanneer u de volgende dag de vaatwasser uitpakt.

Functies en programma’s vaatwasser
Vaatwassers zijn er in alle soorten en maten met verschillende programma’s en functies. Wij bekijken in samenspraak met u wat in uw geval het meest van toepassing is. Wanneer u gebruik maakt van één programma is het zonde te investeren in een vaatwasser met 25 programma’s. Anderzijds geldt dat wanneer u te maken hebt met speciaal advies, speciale programma’s bijzonder waardevol kunnen zijn.

Geluidsniveau vaatwasser
Het is buitengewoon storend wanneer de vaatwasser constant ‘op de voorgrond’ treedt wanneer hij draait. Wij streven naar vaatwassers die zo min mogelijk geluid maken.

Is de vaatwasser veilig?
Met name wanneer u kleine kinderen hebt is dit een belangrijke vraag. Er zijn vaatwassers op de markt met een kinderbeveiliging. Hier is het niet mogelijk de vaatwasser te openen gedurende het programma.

Levensduur vaatwasser
De levensduur van de vaatwasser wordt onder andere bepaald door de vaatwastabletten of middelen die u gebruikt. Tegenwoordig zijn er tal van soort op de markt. Drie, vier en vijf in ééntabletten die alles schoonmaken. Neem hierbij echter de volgende aspecten in ogenschouw:

 • Het belang van glansspoelmiddel:
  Belangrijk om te weten is dat glansspoelmiddel er voor zorgt dat de vaat droger wordt. Het is dus niet handig om vaatwastabletten zonder glansspoelmiddel te gebruiken. Toch zijn er tabletten op de markt die zonder glansspoelmiddel worden aangeboden.
 • Het belang van zout:
  Zout verlengt de levensduur van een vaatwasser. Ook hier geldt dat er tabletten op de markt zijn die zonder zout aangeboden worden.

Vaatwasser dicht of open voor droging?
Veel klanten besluiten de vaatwasser open te zetten direct nadat het programma afgelopen is. Dit is erg slecht voor de materialen in de keuken zoals het keukenblad en de keukenkastjes. Het vocht wat vrijkomt bij het openen van de vaatwasser tast namelijk de materialen aan.

Lees meer over: vaat open of dicht na einde vaatwasprogramma?

Om deze redenen kiest u voor ons

Waterink Keukens onderscheidt zich door een snelle, nette en volledige aflevering van het project. Dit kenmerkt zich in een aantal uitgangspunten:

 • U kunt bij ons terecht voor budgetkeukens en handgemaakte keukens.
 • Een ontwerp op maat (wij kijken uit naar uw wensen).
 • Een keuken op maat (bijna alles kan).
 • Gebouwd door een team wat nog puur vakmanschap kent (en daar zijn wij trots op).
 • De keuken wordt gebruiksklaar geplaatst (wanneer wij weg zijn kunt u de keuken gebruiken).
 • Wij verzorgen de afvoer van het afval (scheelt u een dag afval ruimen).
 • Vlotte communicatie, korte lijnen (voorkomt een hoop frustratie).

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op