Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Vieze, zwarte voegen rond de keukentegels?

Heeft u te maken met vieze, zwarte voegen rondom de tegels bij de achterwand van uw keuken en weet u niet hoe deze schoon te maken? Waterink Keukens adviseert u graag.

Hoe ontstaat schimmel in de keuken?

Vieze, zwarte voegen ontstaan doordat er schimmelvorming in de keuken plaats vindt. Schimmel ontstaat op vochtige plaatsen. U kunt zich voorstellen dat de keuken een makkelijke broedplaats is voor schimmel. Door waterkokers, de oven, de kraan en het koken komt er veel vocht vrij.

Voorkomen van schimmel

Schimmel in de keuken kan voorkomen worden door de keuken goed te luchten. Zorg dat na het schoonmaken van de keuken dat de ramen open staan zodat alles goed droogt.

Wat te doen bij schimmel in de keuken?

Er zijn diverse oplossingen voor het schoonmaken van de voegen van uw betegelde keukenachterwand. Zo kunt u schoonmaken met:

  • Speciale voegenreiniger. Er zijn verschillende merken op de markt. Laat u goed adviseren. U spuit de voegenreiniger op de vervuilde achterwand en kunt de voegen daarna afnemen.
  • U kunt ook voegenwit aanschaffen. Hiermee kunt u de voegen weer wit maken.
  • Anti-schimmelspray is een prima oplossing.
  • Een oplossing van 1/4e deel bleek, 1/4e deel soda en 1/2e deel water in een plantenspuit doet ook wonderen. U spuit dit op de voegen en u zult zien dat de voegen langzaam opknappen.

Advies inwinnen

Wanneer u niet zeker bent als het gaat om het vinden van de juiste oplossing dan is het raadzaam advies in te winnen bij (bijvoorbeeld) de keukenzaak waar u de keuken heeft gekocht.

Problemen achterwand keuken

Herkent u de volgende problemen?

Veel gelezen artikelen

Diensten

Contact

Heeft u vragen, neem contact met ons op.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op