Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Wat is een inductie kookplaat?

Een inductiekookplaat is een kookplaat die gebruik maakt van inductieverhitting. Inductieverhitting is een methode om een elektrisch geleidend voorwerp te verhitten door middel van een in het voorwerp geïnduceerde elektrische stroom.

Speciale pannen

Voor inductie koken zijn speciale pannen nodig, waarvan de bodem geschikt is om door inductie verhit te worden. In een inductiekookplaat zijn elektrische spoelen geplaatst. Deze genereren onder de pan een magnetische veld. Hierdoor gaat er een wervelstroom door de panbodem lopen, die door de weerstand van de bodem wordt omgezet in warmte. Doordat de pan rechtstreeks verhit wordt, gaat er weinig energie verloren. Inductie koken staat bekend als veilig. De pan wordt heet en daardoor ook de kookplaat, maar na verwijdering van de pan koelt de kookplaat snel weer af.

Lees meer over: inductie kookplaat

Meer keukenbegrippen

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact