Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Wat is een keramische kookplaat?

Een keramische kookplaat herken je aan de glasplaat bovenop. Deze glasplaat wordt verwarm door infrarood straling. Een groot voordeel hiervan is dat de verbruikte energie veel doelgerichter wordt gebruikt.

Relatief langzame opwarming

Een nadeel van een keramische kookplaat is dat deze relatief langzaam opwarm en dat de plaat lang heet blijft. Dit heeft wel als voordeel dat de plaat gebruikt kan worden om de gerechten nog wat langer warm te houden. Een keramische kookplaat, gaat ten opzichte van de inductie kookplaat, langer mee, gemiddeld 15 tot 20 jaar. In vergelijking tot inductie die 10 tot 15 jaar mee gaat. Bij beide kookplaten geld dat niet alle pannen geschikt zijn om mee te koken.

Lees meer: keramische kookplaat

Meer keukenbegrippen

Neem een kijkje in onze keuken

Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact
Maak een afspraak met onze verkoper.Voor een vrijblijvende offerte, ontwerp/tekening.