Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Wat is een spoelbak?

Een spoelbak is een bak, vaak rond of rechthoekig (eventueel met afgeronde hoeken), veelal van metaal, om vaat of andere zaken in te spoelen. Ze worden het meest gebruikt in keukens en badkamers. Gewoonlijk heeft een spoelbak één of twee kranen (koud en warm water), een afvoer (soms met een zeef) en een beveiliging tegen overlopen. De afvoer kan meestal gesloten worden.

Onmisbaar in de keuken

Vandaag de dag kunt u spoelbakken verkrijgen met veel handige accessoires, denk aan een afdruipblad, snijplank of inzet vergiet. De spoelbak is onmisbaar in uw keuken. Elke dag spoelt u er tientallen liters vocht doorheen. U wast er immers uw groenten in en spoelt er uw vaat in voor

Soorten spoelbakken

Een spoelbak is meer dan een gebruiksvoorwerp. Er zijn verschillende soorten spoelbakken zoals een spoelbak van RVS, kunststof, keramiek, graniet of staal. De keuze van het materiaal, de grootte en de locatie van een spoelbak zijn belangrijke overwegingen die meegenomen kunnen worden tijdens het plaatsen van een nieuwe keuken.

Lees meer over: Inrichting van de keuken

Meer keukenbegrippen

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op