Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Wat is een vaatwasser?

Een vaatwasser is een apparaat om de afwas automatisch te doen. De meeste vaatwassers, voor thuisgebruik, hebben twee uitschuifbare rekken, waar de vaat ingezet kan worden. Onder of boven elk van deze rekken is een draaiende sproeier gemonteerd die heet water spuit, en daarmee de vaat reinigt.

In 1,5 uur uw afwas schoon

Een moderne vaatwasser kan een volledige afwas in ongeveer anderhalf uur schoon en droog maken. Een afwasmachine heeft vaatwasmiddel in de vorm van poeder of tabletten nodig om de afwas schoon te maken. Ook hebben afwasmachines glansspoelmiddel nodig. Dit is om het glas en aardewerk te laten glansen en de afwas beter te laten drogen.

Vaatwastabletten

Sommige tabletten combineren twee of drie van deze functies. Toch is het vaak aan te raden, om glansspoelmiddel apart te gebruiken, om dat dit effectiever is. Een vaatwasser staat ook wel bekend als afwasmachine, vaatwasmachine, afwasser of afwasautomaat.

Lees ook:

Meer keukenbegrippen

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op