Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Wat is graniet?

Het woord graniet is afgeleid van het Latijnse woord granus, dat betekend korrel. Het verwijst naar het vaak korrelig uiterlijk van graniet. Heel strikt genomen klopt dit, omdat een stollingsgesteente niet bestaat uit korrel, maar uit kristallen. Graniet is een stollingsgesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma.

Vloeibaar gesteente

Magma is vloeibaar gesteente, dat nog niet aan het aardoppervlak is verschenen. Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen. Het materialen bestaat voornamelijk uit mineralen (kwarts, veldspaten en mica’s). Deze mineralen bepalen ook de kleur. De hoofdkleuren waarin graniet verkrijg is, zijn zwart, roze en wit.

100% natuurproduct

Graniet is voor 100% een natuurproduct. Dit betekent dat ieder werkblad van graniet uniek is. Graniet komt in de hele wereld voor in allerlei soorten en kleuren. Graniet wordt veel gebruikt als natuursteen in sierbestrating of in interieurs. Bekend zijn aanrechtbladen van graniet.

Lees meer: granieten keukenblad

Meer keukenbegrippen

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact