Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Zijn keukens in Duitsland goedkoper?

Vaak wordt gesteld dat keukens kopen in Duitsland goedkoper is dan in Nederland. Zijn keukens in Duitsland inderdaad goedkoper?

Waar betaalt u voor?

Bij aankoop van een keuken betaalt u uiteraard de ‘fysieke’ keuken. Dat wil zeggen de apparatuur, kasten, laden, achterwand en alles wat bij de keuken hoort. Maar er is meer … want wie plaatst de keuken als u deze gekocht heeft? Moet u hier ook extra voor betalen? Wat als er iets in de keuken kapot gaat? Zit dit bij de prijs in?

Keukens in Duitsland?

Keukens in Duitsland lijken goedkoper. Toch zijn Duitse keukens niet altijd goedkoper. Op het oog lijken de Duitse prijzen erg verleidelijk. Wij zetten voor u uiteen waarom een Duitse keuken onderaan de streep niet goedkoper blijkt te zijn dan een Nederlandse keuken.

Op weg naar Duitsland

In de praktijk zien wij mensen die een keuken zoeken zich eerst oriënteren bij Nederlandse keukenzaken. Vervolgens gaan ze naar Duitsland en besluiten daar een keuken te kopen (omdat het te veel tijd kost om constant heen en weer te rijden). Vaak zijn ze zich niet bewust van de nadelen die hier aan kleven.

Aansluiten niet mogelijk

Als u een keuken in Duitsland koopt dan mag het Duitse bedrijf de keuken niet komen aansluiten in Nederland. Monteurs uit Duitsland hebben geen vergunning om in Nederland apparatuur aan te sluiten. Hier ontstaan dus extra kosten omdat er een bedrijf uit Nederland geregeld moet worden om de aansluiting te organiseren. Dit geldt overigens vice versa. Ook Waterink Keukens plaatste keukens in Duitsland. Hierin kregen wij te maken met beperkingen waarmee wij in Nederland niet te maken krijgen. Al deze extra uren en handelingen kosten geld. Geld wat aan het einde van de rit ook op tafel dient te komen.

Een Nederlandse keuken kopen

Wanneer u een keuken koopt bij Waterink Keukens betaalt u wellicht meer voor de keuken maar dan bent u gegarandeerd van:

  • Levering en montage van de keuken. Wij leveren de keuken volledig gebruiksklaar.
  • Aanmelding van apparatuur zodat ook de garantie goed geregeld is.

De conclusie

Wij adviseren iedereen die een keuken wil, om goed onderzoek te doen naar prijs en kwaliteit. En zeker wanneer u Duitse keukens meeneemt in de overweging is dit essentieel. U kunt laten doorberekenen op welke kosten u in totaal uitkomt. Neem ook de juridische aspecten van het verhaal mee in uw overweging.

Gerelateerde artikelen

Welke stijl keuken wilt u?

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Neem een kijkje in onze keuken


Op uw gemak onze keukenaanbod bekijken? U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze ingerichte showroom. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de mogelijkheden en gaat u vol inspiratie naar huis.

Direct contact