Waterink Keukens
0523 - 216 992
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Breng uw nieuwe keuken tot leven

Breng uw nieuwe keuken tot leven

Voordat u begint aan een nieuwe keuken is het goed om voorbereid te zijn. Uiteraard kunt u zich bij ons laten inspireren door in onze showroom een kijkje te komen nemen. Hier vindt u de nieuwste trends op keukengebied. Maar als u nog niet weet welke kant u op wilt, dan is het raadzaam om al wel vooraf na te gaan denken over de ideale keuken indeling en welke keukenfuncties en apparaten vindt u belangrijk en welke ruimte heeft u daarvoor? Welke materialen spreken u aan en hoe combineert u dit met de gewenste kleuren voor de juiste sfeer? Wij helpen u graag op weg met inspiratie en tips.

Indeling en apparatuur

Omdat wij keukens op maat kunnen maken, zijn wij in staat om op maat te adviseren. Wij helpen consumenten met de materiaalkeuze en met de keuze voor apparatuur in hun nieuwe keuken. Wij geven praktische tips waar u op moet letten bij aanschaf van een keuken. Als u al enigszins een idee heeft van een indeling en hiervan een schets gemaakt heeft, kunnen wij deze volledig voor u uitwerken in een plan. Maar het helpt ons ook om een flink aantal vragen te kunnen beantwoorden. Wat overblijft is de vraag wat het beste past bij uw woonstijl. Gaat u voor landelijk, modern, klassiek of een mix van deze stijlen?

Indeling en apparatuur

Een moodboard helpt ons uw wensen te visualiseren. Hiermee krijgen we de sfeer in beeld van uw gewenste stijl. Met een moodboard kunt u spelen met kleuren, stijlen en sferen. Wij adviseren u een aantal woonmagazines aan te schaffen (indien niet voorradig) en die door te bladeren en beeldmateriaal uit te scheuren wat u mooi vindt. Combineer en experimenteer om erachter te komen hoe uw ideale keuken eruit ziet.

Tips voor het maken van een moodboard

  • Gebruik voor het plakken van knipsels en materialen een stevige ondergrond, zoals bijvoorbeeld karton. Gaat u voor een lichte keuken, kies dan geen witte ondergrond, maar juist een zwarte. En voor een donkere keuken gebruik dan een witte of andere kleur ondergrond, om voldoende contrast te krijgen.
  • U hoeft niet exacte producten of opstelling te maken om sfeer te creëren en een indruk te geven. Kies vooral op gevoel plaatjes die u aanspreken van keukens, voorwerpen, kleuren, materialen, sfeertjes of hoekjes.
  • Een moodboard hoeft niet alleen maar plaatjes te bevatten. U kunt er ook voor kiezen om plaatjes af te wisselen met verschillende materialen, zoals papier, stof of metaal. Voeg eventueel ook natuurlijke materialen toe, zoals: bladeren, takjes, stukjes hout en verschillende kleuren en soorten stenen. Ten slotte voeg teksten toe, zoals inspirerende quotes.
  • Indien u niet alle plaatjes in tijdschriften vindt, kunt u ook gebruik maken van Pinterest of andere socialmedia kanalen om indrukken op te doen en te gebruiken.
  • Heeft u de keukenschets, tekening en/of moodboard klaar? Voeg tenslotte nog een budget(indicatie) toe aan uw wensen. Zo kunt u goed voorbereid op pad voor realisatie van uw droomkeuken.

Mooi Samen lijn

Mooi samenlijn

Om rust te houden in uw droomkeuken, is het raadzaam om te kiezen voor keukenapparatuur uit dezelfde designlijn, zoals bijvoorbeeld de Mooi Samen lijn van Pelgrim. Deze lijn is verkrijgbaar in RVS, matzwart en de nieuwe, unieke kleur antraciet. De producten van elke serie passen qua kleur en design perfect bij elkaar. In de Mooi Samen lijn gaan mooi en functioneel overigens altijd samen. Er is bij de ontwikkeling van de drie series van Pelgrim niet alleen gekeken naar het design, maar ook naar het gebruiksgemak. Op die manier doet Pelgrim er alles aan om het mooier én makkelijker te maken.

Neem contact op